CUTREMUR MAJOR, de magnitudine 7! Alertă imediată de TSUNAMI!

Alertă de tsunami, în urma producerii unui cutremur cu magnitudinea de cel puțin 7 grade. Autoritățile se comportă cu precauție maximă, de teama producerii unor tragedii. Au trecut la evacuări.

Alertă de tsunami în Antarctica, din cauza unui cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade.

Autoritățile au decis să evacueze localitățile din zona de coastă, pentru a înlătura riscul producerii unor tragedii.

Alertă de tsunami în Antarctica. Precauție maximă din partea autorităților
Un seism puternic cu magnitudinea 7 s-a produs sâmbătă seara în Antarctica, în apropiere de baza chiliană Eduardo Frei, au anunţat autorităţile chiliene, relatează AFP.

Alerta de evacuare a bazei a fost ulterior ridicată din cauza absenţei riscului de tsunami, au precizat sursele citate.

Biroul naţional pentru urgenţe (ONEMI) “a anulat evacuarea pentru tsunami în zonele de coastă ale teritoriului Antarcticii”, a afirmat biroul pe Twitter.

Cutremurul a fost înregistrat la ora 20:36 (23:36 GMT) în ocean, la aproximativ 210 kilometri est de bază şi la o adâncime de 10 kilometri, potrivit ONEMI, care a reevaluat magnitudinea cutremurului de la 7 la 7,1.

Alte cinci baze străine au fost evacuate
ONEMI a informat că, în urma seismului, 80 de persoane de la baza Eduardo Frei au fost evacuate, la fel şi alte 81 de persoane din alte trei baze chiliene (O’Higgins, Fildes şi Prat).

În plus, alte cinci baze străine au fost evacuate.

Baza Eduardo Frei a Forţelor Aeriene chiliene este situată la 1.230 km în sudul continentului, pe insula King George.

Este cea mai mare bază chiliană din acest teritoriu, fiind situată în imediata vecinătate a Vila Las Estrellas, un sat în care se află, printre altele, un spital, o şcoală, o bancă, un mic supermarket, un oficiu poştal şi o capelă.

Totodată, la ora 21:07 (00:07 GMT), un alt seism, cu magnitudinea 5,9, s-a produs la 14 km de Santiago de Chile, la o adâncime de 122 km, fără legătură cu puternicul seism din Antarctica.

ONEMI a raportat că în urma acestui seism produs în apropierea capitalei chiliene, “nu au fost semnalate victime sau pagube ale serviciilor de bază sau infrastructurii” şi că “serviciile tehnice evaluează situaţia regională”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.