CUTREMUR la Guvern. Coaliţia se RUPE: ALDE urmează să decidă ieşirea de la guvernare (surse)

Viorica Dăncilă discută, luni, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aceasta fiind prima întâlnire după ce ALDE a solicitat o restructurare guvernamentală și un nou program de guvernare. În ciuda unor concesii promise de Viorica Dăncilă după ultimatumul lui Tăriceanu, surse din cadrul ALDE precizează că partidul se pregăteşte de ieşirea de la guvernare.

Potrivit surselor politice, săptămâna viitoare, structurile statutare de conducere ale ALDE se vor reuni pe rând, rezultatul cel mai probabil fiind o decizie de rupere a coaliţiei cu PSD şi o ieşire de la guvernare. Decizia referitoare la alianţe aparţine, conform statutului, Delegaţiei Permanente Naţionale.

După eventuala ieşire de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, mai precizează sursele politice.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

În ALDE există o stare de nemulţumire în primul rând pentru refuzul social-democraţilor de a susţine un candidat comun PSD-ALDE-ProRomânia şi aruncarea în luptă a Vioricăi Dăncilă. Această situaţie, alături de declaraţiile liberalilor despre amânarea unei eventuale moţiuni de cenzură până după prezidenţiale, a ridicat suspiciuni referitoare la un blat între Dăncilă şi Iohannis.

Viorica Dăncilă a încercat în ultima perioadă să-şi asigure sprijinul Pro România şi, ulterior, al UDMR pentru o guvernare fără ALDE, însă a fost refuzată. De cealaltă parte, ALDE s-a înţeles cu Pro România pentru o alianţă în vederea alegerilor prezidenţiale, însă oamenii lui Ponta condiţionează colaborarea de o ieşire a ALDE de la guvernare sau o reformă profundă a guvernării, însoţită de retragerea Vioricăi Dăncilă din cursa prezidenţială.

Citiți și:  Dragnea o face praf pe Viorica Dancila: „Nu e proastă, e vicleană și lacomă”

Surse politice au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că ALDE şi Pro România vor avea candidat comun la alegerile prezidenţiale, iar colaborarea va continua şi în anul electoral 2020, fiind posibilă chiar şi o fuziune între cele cele două formaţiuni politice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.