CUTREMUR la DIGI: A DEMISIONAT!


Ioan Bendei (61 de ani) a demisionat, marți, din funcțiile deținite la RCS & RDS S.A., de vicepreședinte și administrator executiv în cadrul Consiliului de administrație (CA) al companiei, a anunțat Digi Communications pe Bursa de Valori București (BVB).

Decizia a fost luată din motive personale, fiind înregistrată marți, 5 februarie 2019, dată de la care Ioan Bendei nu va mai deține o poziție de conducere sau de reprezentare a RCS&RDS.

Ioan Bendei a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din LIGA 1. SC RCS & RDS a fost achitată pentru complicitate la dare de mită, dar condamnată cu amendă penală de 1,2 milioane de lei pentru complicitate la spălarea banilor. De asemenea, SC INTEGRASOFT SRL, la data faptei deţinută de SC RCS – RDS SA, a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 700.000 de lei.

Consiliul de administrație al RCS&RDS va convoca Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a companiei pentru a desemna un înlocuitor.
„Până la decizia finală a A.G.A. societății RCS&RDS, Dan Ioniță (40 de ani), director financiar al RCS&RDS și al Societății, va fi cel de-al cincilea membru al consiliului de administrație al RCS&RDS, cu mandat interimar. (…) Ioan Bendei (61 de ani) a fost Vicepreședinte și administrator executiv în cadrul RCS&RDS, parcursul său profesional fiind legat de înființarea și evoluția RCS&RDS pe piața românească”, au mai anunțat reprezentanții Digi Communications.

Din CA al RCS&RDS mai fac parte Serghei Bulgac (președinte), care este și CEO al Digi Communications – compania din grupul RCS & RDS listată la BVB, Valentin Popoviciu (vicepreședinte), Mihai Dinei (membru neexecutiv) și Bogdan Ciobotaru (membru neexecutiv).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *