POLITICA

Cutremur in UE. O noua forta politica se contureaza in Parlamentul European

Viktor Orban si Santiago Abascallal 640x400 1

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei și liderul Fidesz, l-a primit recent pe Santiago Abascal la Budapesta. Acesta este liderul partidului VOX, o formațiune de extremă dreapta din Spania.

O nouă forță în Parlamentul European? Viktor Orban se aliază cu extrema dreaptă din Spania

La întâlnirea respectivă a fost prezentă şi Katalin Novak, vicepreședintele Fidesz și ministru fără portofoliu în guvernul Orban, potrivit informațiilor transmise de mti.hu

Astfel, şeful biroului de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a informat că părțile au fost de acord că „partidele care promovează libertatea şi tradiţiile naţiunilor europene care reprezintă multe milioane de cetăţeni europeni dedicaţi valorilor tradiţionale trebuie să-şi facă auzite vocile în recent lansata dezbatere despre viitorul Europei”.

Aceștia susțin că Europa are nevoie de suveranitate naţională, protecţia frontierelor, o politică familială corespunzătoare şi respect faţă de rădăcinile culturale..

VOX vrea să coopereze cu alte partide care împărtăşesc ideologia
Liderul VOX, Santiago Abascal, s-a deplasat şi la punctul de frontieră Roszke cu Serbia, unde a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul său vrea să coopereze cu alte partide care împărtăşesc punctul de vedere potrivit căruia „protejarea frontierelor este cheia pentru viitorul nostru”, arată sursa menționață.

Cu aceeași ocazie, Katalin Novak a subliniat că partidul din Spania este o „voce notabilă împotriva migraţiei”, iar controlul frontierelor externe „va garanta securitatea pentru noi toţi”.

Excluderea Fidesz din Partidul Popular European
Amintim că Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a fost exclus din Partidul Popular European (PPE) în luna martie. Cei 12 europarlamentari ai săi nu sunt afiliaţi deocamdată niciunui grup, context în care Viktor Orban caută în mod vizibil noi aliaţi la dreapta centrului politic, notează presa internațională.

La începutul lunii aprilie, prim-ministrul Ungariei s-a întâlnit la Budapesta cu omologul său polonez Mateusz Morawiecki şi cu fostul ministru italian de interne Matteo Salvini, liderul partidului Liga. Partidul Lege şi Justiţie (PiS), la guvernare în Polonia, face parte din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), la fel ca VOX, reprezentat de patru eurodeputaţi.

În schimb, Liga lui Salvini – ca şi Alternativa pentru Germania (AfD) – este membră a Grupului Identitate şi Democraţie, populist de dreapta. În acest moment nu este clar dacă Fidesz se va alătura grupului ERC din Parlamentul European, în care PiS are cea mai puternică prezenţă. Există speculaţii şi despre o fuziune pentru formarea unui nou grup parlamentar. O nouă reuniune cu PiS şi Liga, anunţată de Viktor Orban în aprilie şi plănuită pentru luna mai, nu a prins contur deocamdată.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.