fbpx
GENERAL

CUTREMUR in toată Europa! E lovitura anului. Au semnat acordul cu Putin!

Breaking News Alert

Viktor Orban, premierul ungar, a anunțat vineri un nou acord semnat pentru următorii 15 ani cu Rusia. Gazul oferit de aceștia este crucial pentru sistemul energetic, susține oficialul. În plus, Orban este convins că Budapesta poate fi un pion important în contextul tensiunilor dintre Rusia și Occident.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a făcut vineri un anunț extrem de important. În cadrul unui interviu acordat pentru postul de radio public, oficialul susține că a fost încheiat un contract important între ei și Rusia, pentru următorii 15 ani. Este vorba despre livrarea a 4,5 miliarde de metri cubi de gaz anual, cu posibilitatea de a suplimenta cu încă un 1 miliard de metri cubi.

Premierul ungar susține că țara pe care o reprezintă „este deja un campion în privința (protejării) climei”. Totodată, Ungaria este și un lider în reducerea emisiilor, fiind pe cale să devină prima țară din Europa care își reduce dependența de combustibili fosili la până în 10% din mixul de energie, până în 2030. Viktor Orban a amintit și de rolul tinderii centralei nucleare de la Paks și al centralelor solare în procesul de obținere a independenței energetice.

Totuși, până să devină independentă, Ungaria are nevoia de gazul rusesc, care este cheia pentru a asigura nevoile energetice ale populației. În această privință, a fost semnat un contract pentru 15 ani, care asigură livrarea a 4,5 miliarde de metri cubi de gaz anual.

Viktor Orban a reușit să facă în câteva ore ce nu au reușit SUA și NATO în săptămâni
Viktor Orban a vorbit și despre tensiunile de la frontiera Ucraina – Rusia, susținând că Budapesta ar putea juca un rol esențial în ceea ce privește detensionarea situației. Ungaria este membră NATO, însă încearcă în același timp să păstreze o relație bună și cu Rusia. Premierul ungur susține că acest lucru îi face diferiți față de marea majoritate a statelor membre UE.

În discuție a fost adusă și întâlnirea dintre Orban și Putin, care a fost privită drept o „misiune de pace”. Oficialul ungar a precizat că urmează să meargă în Moscova, la negocieri, atât președintele Franței, cât și cancelarul Germaniei.

„Ne-am străduit mult să avem relaţii bune cu Rusia”, a spus Orban, care a amintit că în cele cinci ore de discuţii cu Putin a formulat nouă propuneri, reuşind să ajungă la un acord în legătură cu opt dintre acestea.

Ungaria „a avut relaţii proaste cu Uniunea Sovietică, dar acest lucru s-a terminat şi acum facem eforturi să avem un sistem diferit de relaţii cu noua Rusie”, a mai explicat premierul ungar.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.