Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ECONOMIC

Cutremur în sistemul bancar din România! Schimbare radicală pentru cei care au carduri bancare

card2

În curând, lumea banilor nu va mai arăta deloc așa cum o știm, iar băncile nu vor mai fi singurele în măsură să administreze un sistem în care până acum erau stăpânii absoluți. De fapt, termenul “în curând” nu e cel mai potrivit. Deja lumea banilor nu mai este așa cum o știam. Cei care au carduri bancare au început să-și țină banii pe carduri Revolut. Și nu vorbim de puțini români, ci de peste un milion de oameni.

Despre ce este vorba, mai exact? Nu de foarte mult timp, avansul tehnologiei a dus la apariția unor companii care au început să muște o felie destul de importantă din obiectul de activitate al băncilor.

Fintech-urile, căci despre ele este vorba, sunt în esență, companii de tehnologie. Nu aparțin sistemului financiar, nu sunt reglementate de către băncile centrale și nu funcționează ca niște bănci clasice, însă au ajuns să pună tehnologia să lucreze în domeniul banilor.

Poate cel mai cunoscut fintech din lume la ora actuală, Revolut este o aplicație care a început să emită carduri cu care se pot face plăți, schimburi valutare și conturi în orice tip de monedă.

Apariția Revolut a trimis o undă de șoc în lumea sistemului bancar, prin faptul că a eliminat comisioanele practicate de bănci și a reușit să realizeze schimburi valutare la un curs mult mai bun decât cele oferite de instituțiile fianciare clasice. Practic, băncile au fost forțate să își schimbe complet viziunea asupra a două surse foarte importante de venituri pe care le avuseseră până atunci.

Zilnic, peste 3.300 de români își deschid conturi Revolut
Fintech-ul britanic Revolut a anunțat că a depășit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. România devine astfel a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda.

Fintech-ul britanic a înregistrat o creștere record pe piața locală și a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum și funcționalitățile sale de siguranță sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piață la momentul actual.

Peste 200.000 de români au depozite de 58 de milioane de euro
Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulți provin din mediul urban, București, Cluj, Timișoara și Iași fiind orașele cu cei mai mulți utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piața locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacții, cu o valoare totală ce depășește 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacții sunt efectuate în țară, iar comercianții preferați sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s și Auchan.

Românii au încredere în Revolut și atunci când călătoresc peste hotare, iar în topul țărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie și Germania. Călătoriile sunt de altfel unul dintre principalele obiective pentru care românii strâng bani cu ajutorul Vaults, una dintre cele mai îndrăgite funcționalități ale aplicației, care le permite să rotunjească tranzacțiile efectuate pentru a economisi mărunțișul rămas. Doar anul trecut, au fost deschise peste 214.000 de pușculițe digitale Vaults în care au fost depozitate peste 58 de milioane de euro.

Utilizatorii români folosesc Revolut și pentru serviciul de tranzacționare de acțiuni fără comisioane, care le oferă posibilitatea de a investi în acțiuni ale peste 300 de companii din Statele Unite ale Americii listate la New York Stock Exchange și NASDAQ. Clienții Metal, care beneficiază de această funcționalitate, au investit până acum peste 12 milioane de euro în acțiuni cu ajutorul Revolut, iar companiile preferate au fost Tesla, Apple, Microsoft, Advanced Micro Devices, Amazon și Facebook.

Utilizatorii Revolut pot opta pentru unul dintre cele trei planuri tarifare disponibile: Standard, Premium sau Metal. În timp ce toți utilizatorii pot deschide un cont în doar câteva minute și pot plăti în peste 150 de monede la un curs de schimb valutar excelent, abonamentele Premium și Metal vin la pachet cu beneficii suplimentare, cum ar fi: asigurare medicală de călătorie în străinătate, acces în lounge-urile din aeroporturi, inclusiv acces gratuit cu SmartDelay atunci când zborurile au întârzieri, tranzacționare de acțiuni fără comisioane, concierge și până la 1% cashback.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.