CUTREMUR in PSD. Se pleaca MASIV, totul pleaca de la BANI! Este dezastru TOTAL

După decapitarea fostului lider PSD, Viorica Dăncilă, actuala echipă de conducere a PSD cam are probleme, mai ales când vine vorba de bugete. Președintele interimar Marcel Ciolacu are în acest moment o vistierie aproape goală. Astfel a apărut imposibilitatea plății salariilor celor ce muncesc pentru bunăstarea partidului.

Concedieri la PSD
După ce, la începutul anului, se vorbea despre noi formule de conducere și despre data congresului care ar urma să fie un pas extrem de important în reformarea partidului, după nenumăratele sincope de care a avut parte, și despre cum va arăta partidul în perioada post congres, acum PSD are alte probleme de rezolvat. Nici nu s-au liniștit bine, cel puțin în teorie, după ce au avut succes cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, că acum au mari probleme cu bugetul.

În primul rând trebuie amintit faptul că, atât PSD, cât și restul partidelor parlamentare, pe tot parcursul anului, primesc de la Autoritatea Electorală Permanentă bani pentru buget, astfel că întrebarea ”de ce nu mai sunt bani?” nu prea își găsește răspuns.

Partidul nu și-a mai plătit angajații, iar acum îi dă afară
Am aflat că PSD în acest moment nici măcar un fond de rezervă nu mai au, tocmai pentru plata salariaților. Cei de la Europa Liberă, prin surse, au aflat, de exemplu, că salariații nu au mai fost plătiți din luna ianuarie. Tot cei de la Europa Liberă au aflat că, în ultimii ani, au tot fost concediați angajații ai partidului, de partea de comunicare ocupându-se o entitate externă, o companie de profil. Conform documentelor, în 2019 aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat au fost încasați de PSD, bani ce ar fi putut fi folosiți inclusiv pentru plata salariilor. În comparație PNL, anul trecut, au avut intrați la buget, doar 65 de milioane de lei.

Paradoxul se adâncește, având în vedere că actualul Secretar general al PSD, parte din echipa lui Marcel Ciolacu, și fost trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acum, acesta este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD. Concluzia ar fi că bani erau, dar nimeni nu știe unde au dispărut. La un moment dat, tot în ianuarie, Ciolacu anunța că dorește un control aspru asupra cheltuielilor făcute până la acel moment, problema este că și domnia sa, într-un fel sau altul a beneficiat de acești bani, iar acum se dorește un control.

n afară de sumele expuse mai sus, PSD a avut un excedent de peste 53 de milioane de lei (circa 11.3 milioane de euro) lăsat moștenire din perioada Liviu Dragnea. În conturile PSD s-au aflat anul trecut aproape 200 de milioane de lei (42.5 milioane de euro), dar suma s-a evaporat, toți banii fiind cheltuiți de fosta conducere a PSD, unde, și cum, nu se știe.

Lipsa plății salariilor nu este doar pe luna trecută, ci din decembrie anul trecut, iar acum această întârziere a salariilor a devenit una acută, deoarece Autoritatea Electorală Permanentă nu a virat subvenția. Autoritatea a anunțat pe 28 ianuarie că PSD va primi peste 7,1 milioane de lei ca subvenție din banii publici. PSD a virat banii către angajați după trei zile, vineri 31 ianuarie 2020, dar în unele conturi banii au ajuns la începutul lunii februarie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *