Cutremur în politică! Se pregătește fraudarea alegerilor din 2024?

 

AUR acuză coaliția de guvernare că pregătește fraudarea alegerilor din anul 2024 prin inițiativa de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare, un demers neconstituțional, potrivit lui George Simion. Șeful formațiunii politice AUR a transmis că, dacă guvernanții vor adopta proiectul de lege care stabilește prevederea amintită anterior, acesta va fi în cele din urmă atacat la Curtea Constituțională.

Partidele aflate la guvernarea țării pregătesc primele demersuri pentru fraudarea alegerilor din anul 2024, a avertizat George Simion. Potrivit AUR, motivele invocate de liderii formațiunilor guvernante, care au legătură cu reducerea eforturilor bugetare, sunt „false”, iar comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare reprezintă un demers contrar democrației.

George Simion acuză pregătirea fraudării alegerilor din 2024
„Partidele sistemului se opintesc să rămână la butoane și după anul 2024 și, pentru că știu că românii nu mai vor să le voteze, inventează tot felul de tertipuri. Nu suntem de acord cu ideea comasării alegerilor locale și parlamentare, pentru că ea va duce la fraude masive și la oameni încolonați ca vitele să meargă la vot. În loc să umble cu ocaua mică, liderii PSD, PNL și UDMR ar face mai bine să crească reprezentativitatea aleșilor locali și legitimitatea acestora în cadrul comunităților locale, prin adoptarea legii alegerilor locale în două tururi”, a declarat co-președintele AUR George Simion.

Citiți și:  Dragnea, dezvaluiri SONORE: „George Simion este consiliat și finanțat de Sebastian Ghiță”

Partenerul său de la conducerea formațiunii politice a subliniat că CCR s-a pronunțat deja în acest sens, indicând că reducerea costurilor bugetare nu poate reprezenta un motiv pentru „restrângeri ale exerciţiului unor drepturi sau ale unor libertăţi sau care să susţină măsuri de natură a afecta principii fundamentale ale statului de drept”.

„AUR a avut proiecte reale de reducere a unor costuri, precum tăierea subvențiilor pentru partidele politice sau eliminarea pensiilor speciale nesimțite, dar acestea au fost respinse în Parlament”, a spus Claudiu Târziu.

AUR va ataca comasarea alegerilor la CCR
De asemenea, partidul AUR a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că va ataca legea ce va stabili comasarea alegerilor din anul 2024 – dacă va fi adoptată de către guvernanți – la Curtea Constituțională.

Citiți și:  George Simion, copreşedinte AUR, stropit cu cerneală la Iași de Ziua Principatelor

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, anterior, în legătură cu comasarea alegerilor că asta îşi doreşte şi că se va găsi soluţia legală pentru acest lucru, deşi există o decizie a CCR care interzice acest lucru. Șeful liberalilor a subliniat că, având în vedere că sunt patru alegeri în anul 2024, o decizie precum comasarea lor ar implica mai puține costuri pentru România.

În ceea ce privește poziția PSD față de acest lucru, Marcel Ciolacu a reiterat la rândul său ideea costurilor bugetare mai ieftine, însă a precizat că social-democrații nu au luat o decizie în acest sens, momentan.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *