Cutremur in PNL. Un lider important din partid a fost trimis în judecată

Este cutremur puternic în politica din România. Un lider PNL a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. Sunt acuzaţii extrem de grave la adresa liberalului şi o sumă mare de bani la mijloc.

Lider PNL, trimis în judecată de DNA
Un important lider din PNL a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. Este vorba despre deputatul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc. Acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Cozmanciuc, acuzat de trafic de influenţă
Şeful PNL Neamţ este trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale “Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie din Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale “Apele Române” (ANAR), pentru cumpărare de influenţă şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

“Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, arată anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!