Cutremur în PNL! Datele ultimului SONDAJ sunt catastrofale. Iohannis, in cadere libera

INSCOP Research a publicat datele unui nou sondaj de opinie comandat de către Partidul Social Democrat (PSD). Sondajul, care a fost realizat în perioada 15-25 octombrie 2021, arată, în primul rând, cu cine ar vota românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare.

Lovitură totală pentru liberali! PSD le-a luat fața din nou. Oamenii s-au săturat
Sondajul realizat de INSCOP Research arată că, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 27,1% din totalul eșantionului ar vota cu formațiunea condusă de Marcel Ciolacu.

16,7% din totalul eșantionului au spus că ar vota cu Partidul Național Liberal (PNL), în timp ce 10,8% ar vota cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

9,5% din totalul eșantionului ar vota cu Uniunea Salvați România (USR), iar 3,8% ar vota cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR).

În ceea ce privește persoanele care și-au exprimat opțiunea de vot, 35,5% dintre respondenți ar vota cu PSD, 21,9% ar vota cu PNL, 14,2% ar vota cu AUR, 12,4% ar vota cu USR și 5,0% ar vota cu UDMR.

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, respondenții care și-au exprimat opțiunea de vot și intenția au precizat următoarele: 38,9% ar vota cu PSD, 18,8% ar vota cu PNL, 15,0% ar vota cu AUR, 11,7% ar vota cu USR, 4,1% ar vota cu Pro România și 37% ar vota cu UDMR.

Încrederea în personalitățile publice
Românii care au participat la acest sondaj au fost întrebați câte încredere au în diferite personalități publice din țară. Așadar, Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, se află pe primul loc în preferințele românilor cu un scor de 28,0%.

Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, are un scor de 23,5%, urmat de deputatul social-democrat Alexandru Rafila, cu un scor de 22,7%.

Un procent de 20,8% dintre respondenți l-au preferat pe Mircea Geoană, în timp ce 20,5% dintre aceștia l-au preferat pe Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis se află pe locul șase în ceea ce privește încrederea românilor, cu un scor de 20,0%, urmat de Diana Șoșoacă cu un scor de 17,6%.

Fostul premier al României, Ludovic Orban, are un scor de 12,7%, în timp ce președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, are un scor de 10,1%.

Amintim că aceste procentaje au cumulate variantele de răspuns ”multă și foarte multă încredere”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.