CUTREMUR in MAI. Ministrul Bode, decizii DRASTICE

Se schimbă toți șefii în MAI! Lucian Bode a luat decizia de a înlocui conducerea tuturor instituțiilor din subordine. Se schimbă toți șefii în MAI! Lucian Bode a luat decizia. Se schimbă garda în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). De sus până jos. Schimbare care va cuprinde toate instituțiile de forță ale ministerului. Și care se va consuma într-un timp relativ scurt. În patru luni.

Surpriza o reprezintă lotul important de instituții de forță ale MAI care vor trece prin aceste schimbări: Poliția Română (IGPR), Poliția Capitalei, Direcția Generală Anticorupție (DGA), Direcția Generală de Protecție Internă (DGIPI), tradusă în limbaj cotidian ca serviciul secret al MAI, Direcția de Operațiuni Speciale (DOS).

Schimbarea conducerilor lor vizează toate nivelurile. De sus până jos. Și se va efectua prin concurs. Mai multe surse politice au precizat că noile conduceri ar urma să fie oficializate în lunile martie-aprilie.

Serviciul secret al MAI intră în reorganizare
În acest moment, o parte din instituțiile de forță cum ar fi Poliția Română, DGA sau DGIPI au conduceri provizorii numite prin împuterniciri semnate de secretarul de stat Bogdan Despescu.

Despescu, susțin sursele EvZ, nu agreează intențiile de reconstrucție. Acestea au fost prezentate de noul ministru Lucian Bode colegilor lui din minister. Intenția secretarului de stat era să-și mențină influența bine-cunoscută în minister prin păstrarea persoanelor puse de el în funcții, potrivit aprecierilor unor lideri politici.

Citiți și:  Lucian Bode, anunt SOCANT: Raed Arafat s-a IMPLICAT PERSONAL în scandalul Șoșoacă!

Se schimbă toți șefii în MAI! Structurile ministerului, reconstruite
Ghinion. Ministrul Bode vrea altceva. Schimbări majore și rapide. Respectiv organizarea concursurilor în instituțiile de forță ale MAI la care să participe cât mai mulți candidați. Concursuri care să demareze în lunile februarie-martie astfel încât, în luna aprilie, noile conduceri generate în urma unei competiții să poată fi oficializate în funcții.

Intențiile ministrului liberal Lucian Bode de a reconstrui marile inspectorate și direcții din MAI prin înnoirea structurilor de conducere provoacă și surprize, și tensiuni, potrivit mai multor lideri politici.

Surpriză, putem spune, pentru că MAI este cunoscut ca ministerul controlat din umbră de chestori cu greutate, care obișnuiesc să-i ia „prizonieri” pe miniștrii civili desemnați politic de o guvernare sau alta. Conform surselor, Lucian Bode, care are experiență în manageriat în ministere dificile precum ministerul Economiei și ministerul Tansporturilor, nu are nici o emoție să aplice și în MAI politici de reconstrucție.

Citiți și:  BREAKING Polițiștii îi RĂSTOARNĂ PLANURILE lui Florin Cîțu! DIRECTIVA dată șefului Internelor, Lucian Bode

Secretarul de stat Bogdan Despescu pierde din influență
Tensiunile s-au făcut simțite, pentru că nu a trecut nici o lună de zile de când liberalul Lucian Bode a fost numit ministru de Interne și deja și-a prezentat subordonaților lui intențiile de schimbare profundă a structurilor.

Și nu și-a ascuns nici opoziția față de practicile aplicate până în prezent de secretarul de stat Despescu, care a plasat persoane apropiate lui în funcții prin metoda împuternicirii. Adică numire fără concurs pe perioadă determinată.

Șefii din MAI. ținuți în șah
Șefii în cauză devin dependenți de pixul secretarului de stat. Ministrul PNL intenționează să se ocupe și de schema secretarilor și subsecretarilor de stat. El vrea să schimbe sau să completeze, în două-trei săptămâni, unele funcții din ierarhia centrală a MAI.

Dacă Lucian Bode va reuși să-și impună în minister reforma instituțională programată, atunci va fi unul dintre foarte puținii miniștri civili de Interne care au condus instituția fără să fie dominați de generalii/chestorii influenți, au comentat surse politice.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *