CUTREMUR ÎN JUSTIȚIE: Anunțul făcut de Tudorel TOADER! A apărut un nou DNA!

Tudorel Toader a anunțat înființarea DNA-ului pentru magistrați. Guvernul a adoptat în ședința de guvern de astăzi unele măsuri pentru operaționalizarea acestui organism, care va avea 15 procurori.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. (…) Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare Legea 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, Legea 207 prevede înfiinţarea acelei mult discutate secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Se mai prevede faptul că, în trei luni de zile de la intrarea în vigoare a legii, secţia trebuie operaţionalizată, adică să funcţioneze”, a declarat Toader, la Palatul Victoria.

Citiți și:  BREAKING NEWS | Irina Tănase, chemata de procurorii DNA, la prima oră!

Potrivit ministrului Justiţiei, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost demarate procedurile pentru operaţionalizarea secţiei.

„Am considerat necesară promovarea acestei ordonanţe de urgenţă pentru faptul că, la data de 23 octombrie, DNA nu mai are competenţa, potrivit legii, să investigheze acele fapte, iar secţia nou-înfiinţată pe hârtie, nefiind operaţionalizată, nu poate să le preia şi să continue activitatea de urmărire penală. S-ar crea, aşadar, un blocaj”, a explicat Tudorel Toader.

El a amintit că legea prevede faptul că secţia funcţionează cu până la 15 procurori. „Cineva ar putea spune: ‘Cine stabileşte ce înseamnă până la 15?’ (…) Ca să evităm această ambiguitate, în ordonanţă s-a prevăzut în mod expres faptul că secţia va funcţiona cu 15 procurori”, a precizat Toader.

Citiți și:  BREAKING. LISTA BOMBA a inculpaților pentru MARE CORUPȚIE care TREMURĂ după DECIZIA CJUE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.