CUTREMUR în Justiție! ANAF a fost EXCLUSĂ din dosarele PENALE, pe modelul SRI!

Curtea Constituțională a dat marți o decizie care ar putea avea efecte în dosarele penale în care procurorii au folosit ca probe acte întocmite de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Iată decizia CCR, așa cum e expusă pe site-ul instanței:

” Excepţia de neconstituționalitate a dispoziţiilor art.2331 din Ordonanța Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală și ale art.350 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Practic, judecătorii constituționali au decis limitarea rolului jucat de ANAF în dosarele penale (pe parcursul urmăririi penale, dar și a judecății proceselor) la sesizarea unor fapte, prin raportul de constatare. Ce efecte va avea decizia vom afla după ce va fi publicată motivarea CCR, dar se anticipează un cutremur similar cu cel produs de hotărârea din primăvara lui 2016 când Curtea a exclus SRI din anchetele penale

Surse din ANAF ne-au declarat că ”Agenția va respecta cu strictețe hotărârea Curții Constituționale, dar nu inspectorii noștri decideau ce documente sunt sau nu folosite ca probe în dosarele penale, ci alte organe ale Statului.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.