fbpx
GENERAL

Cutremur în Guvernul Ciucă. Cîțu vrea să-i dea afară! Ce miniștri sunt vizați. Surse

 

nicolae ciuca florin citu sefia pnl 709877

La mai puțin de patru luni de zile după învestirea Guvernului Nicolae Ciucă, președintele PNL, Florin Cîțu, vrea să poarte o discuție „serioasă” cu partenerii coaliției de guvernare privind demiterea unor miniștri, printre care s-ar număra și liberali, au informat surse politice din interiorul formațiunii politice. Poziția șefului PNL vine în contextul în care tensiunile dintre PNL și PSD sunt tot mai mari, iar partidul liberalilor crește, în ultima perioadă, în sondaje, fiind astfel ocazia potrivită pentru a aduce un „suflu nou” la guvernare.

Florin Cîțu vrea să discute despre demiterea unor șefi ai unor instituții guvernamentale, au susținut surse politice din interiorul partidului liberalilor. Deciziile privind remanierea unui ministru pot să fie luate doar atât timp cât partenerii de guvernare își exprimă consensul în acest sens.

Florin Cîțu vrea să discute despre demiterea unor miniștri
„Cîtu, dupa discuţii în interiorul partidului, se gândeşte la o discuţie serioasa despre remanieri în Guvern. PNL este pe creştere şi este un moment bun pentru a promova oameni buni şi noi în Guvern”, au transmis surse politice liberale.

Nemulțumirile ar avea legătură, în primul rând, cu performanțele pe care România și le-a asumat prin intermediul Planului Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Florin Cîțu a precizat, recent, că dacă șefii portofoliilor guvernamentale nu pot să respecte jaloanele stabilite la Bruxelles, să anunțe din timp pentru a se găsi „oameni capabili”.

„PNRR înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României. Nu există nicio scuză pentru nimeni. Aceşti bani trebuie să ajungă la români. Cine nu poate să facă reformele prevăzute în PNRR să spună acum. Şi găsim oameni capabili”, a transmis Florin Cîțu, recent, pe una dintre rețelele de socializare.

Pe lista neagră a șefului PNL sunt și oficiali liberali
Printre cei care ar trebui să fie demiși s-ar număra, potrivit surselor politice citate de Adevărul, și oficiali liberali, o parte dintre aceștia fiind mai degrabă absenți decât prezenți în spațiul public, după declanșarea războiului din Ucraina.

Chemați să dea cu subsemnatul pentru performanțele stabilite prin PNRR sunt următorii liberali: Dan Vîlceanu, Sorin Cîmpeanu, Daniel Cadariu, Marcel Boloş şi Cătălin Predoiu.

În ceea ce-l privește pe Daniel Cadariu, lucrurile nu sunt deloc roz, spun sursele politice, care l-au catalogat pe ministru drept o „verigă slabă”. Activitatea celorlalți miniștri va fi supusă unei analize detaliate.

PNL este nemulțumit și de unii oficiali PSD. Unii dintre principalii miniștrii vizați de remaniere ar fi Marius Budăi, șeful Ministerului Muncii, și Adrian Câciu, șeful Ministerului Finanțelor.

Sursa: evz.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.