Cutremur in Guvern! Miniștrii PSD amenințați cu REMANIEREA

Miniștrii care nu-și reorganizează activitatea și nu fac economii la buget vor fi remaniați. Amenințarea vine din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu. El a făcut aceste declarații în contextul în care coaliția de guvernare a propus tăierea cheltuielilor bugetare cu 10% în perioada următoare.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că acei miniștri din guvernul condus de Nicolae Ciucă ce nu se conformează și nu își reorganizează cheltuielile bugetare vor fi remaniați. Ciolacu a spus că în coaliția de guvernare s-a stabilit că este nevoie de tăierea cheltuielilor bugetare cu 10%. Iar acest lucru trebuie să fie respectat de toată lumea.

Drept urmare, a precizat președintele PSD, acei miniștri care nu vor reuși să se reorganizeze și să facă economii vor trebui să plece. Cu alte cuvinte, Marcel Ciolacu a anunțat ceea ce Nicolae Ciucă tot evită să spună, că va avea loc o remaniere guvernamentală.

Citiți și:  'Legea fugarilor', propusă de MJ: 'Suntem totuși un stat european cu pretenții'

„Cine va ști să managerieze ministerul pentru a face față creșterii cheltuielilor și să respecte economiile de 10%, bine. Cine nu reușește să facă acest lucru, atunci va pleca acasă. Nu trebuie să sufere oamenii pentru nepriceperea conducătorilor”, a declarat Marcel Ciolacu într-o intervenție, miercuri, 1 iunie.

În urmă cu câtva timp, coaliția de guvernare a aprobat o serie de măsuri menite să asigure consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. În acest sens, una dintre măsuri vizează diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%. Excepție vor face investițiile, salariile, pensiile și cheltuielile de asistență socială.

Ciolacu taie de la deplasările parlamentarilor
La scurtă vreme după ce a fost anunțată măsura, în coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu a declarat, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, că va reduce deplasările pentru parlamentari.

Marcel Ciolacu amenință cu remanierea. Care sunt miniștrii vizați de-a fi puși pe liber
„Eu de aproape o lună şi jumătate am spus că ar trebui ca toate instituţiile să-şi facă audit intern şi să vadă de unde trebuie să facă economii. Am făcut acest lucru la nivelul Camerei Deputaţilor cu secretarul general şi vom găsi soluţii pentru a pune legea în aplicare. Voi tăia de la deplasările externe ale parlamentarilor.

Citiți și:  Tsunami pe scena politica. Dezvaluiri despre cele 100 de milioane de doze de vaccin

O să facem o analiză la nivelul Biroului Permanent al Camerei şi să vedem de unde necesar cu adevărat să fie o deplasare a unui deputat. Trebuie să fie un efort din partea oamenilor politici, a aparatului de stat, poate a autorităţilor locale. Nu poţi să duci toată povara acestei crize economice, energetice şi a acestui război”, explica la acea vreme Marcel Ciolacu.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.