Cutremur în Guvern! Îi dă afară pe toţi. News alert

Îi dă afară pe toţi! Un greu din PNL pierde totul. A devenit persona non-grata în Guvern. Odată cu dosarul de la DNA, fostul ministru şi-a pierdut toată influenţa pe care o avea, dar şi oamenii pe care îi propulsase în Executiv.

Îi dă afară pe toţi! Un greu din PNL pierde totul. A devenit persona non-grata în Guvern. Odată cu dosarul de la DNA, fostul ministru şi-a pierdut toată influenţa pe care o avea, dar şi oamenii pe care îi propulsase în Executiv.

Un greu PNL pierde totul
PNL nu a mai mizat pe Costel Alexe la Ministerul Mediului, după ce acesta a câştigat şefia CJ Iaşi. Totuşi, fostul ministru avea mai mulţi oameni în structurile Guvernului. Acum, odată cu intrarea acestuia în colimatorul DNA toţi oamenii lui Alexe sunt daţi la o parte.

Şeful Administraţiei pentru Mediu, dat afară la cerere
Primul care a căzut a fost Andrei Cazacu, omul lui Costel Alexe din Ministerul Mediului. A fost eliberat din funcție săptămâna trecută. Cazacu era de aproximativ o lună șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), conform reporteris.ro.

„Nu mai sunt președintele AFM”, a spus Cazacu fără a preciza motivele. În Monitorul Oficial, revocarea apare ca fiind „la cerere”.

Se pare că toți oamenii promovați în structurile centrale de Costel Alexe, președintele PNL Iași, vor fi îndepărtați. Acesta este unul dintre efectele dosarului de corupție instrumentat de DNA București pe numele lui Alexe.

Andrei Cazacu a fost legat total de Costel Alexe. A fost Inspector la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași. Apoi, consultant parlamentar la Camera Deputaților. Membru AGA la Citadin Iași, consilier al ministrului Mediului, Membru CA la Administrația Națională de Meteorologie sau secretar de stat la Ministerul Mediului.

Cazacu a fost membru CA la Administrația Națională de Meteorologie. Valoarea beneficiilor: 6.000 de lei/lună.

Traseele celor doi au mers împreună din 2014 încoace. Din octombrie, Alexe președinte al CJ Iași și influent lider PNL național, Cazacu propulsat, din noiembrie, secretar de stat la Mediu, ulterior președinte la Administrația Fondului pentru Mediu.

Același Cazacu este unul dintre cei care au contribuit, cu sume importante, la campania electorală pentru alegerile europarlamentare din primăvara anului 2019. Mai mulți membri sau simpatizanți PNL l-au împrumutat pe Marius Minea, consilier județean liberal, care, la rândul său, a dat banii partidului. Suma strânsă: 1,14 milioane de lei.

Ulterior, banii au fost decontați de Autoritatea Electorală Permanentă, iar Minea i-a restituit. Cazacu a figurat cu un împrumut de 50.000 de lei. În declarația de avere pe care Cazacu a semnat-o pe 18 noiembrie 2020, acesta a menționat că i-a împrumutat 20.000 lei lui Costel Alexe.

Toţi oamenii lui Alexe, îndepărtaţi
Recent, și-a pierdut postul și pășcăneanul Petrică Lucian Rusu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta este considerat un alt apropiat al lui Costel Alexe.

Surse politice vorbesc și despre iminenta eliberare din funcție a Mihaelei Popa, secretar de stat la Ministerul Educației pentru proiectele cu finanțare externă. Aceasta a ajuns în Guvern pe baza relației personale cu fostul ministru, Monica Anisie. Singurul membru PNL Iași care pare să reziste în noul Executiv este Liviu Brătescu la Ministerul Culturii.

Sursa: capitalo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *