fbpx
GENERAL

Cutremur în Europa! UE se zguduie din temelii. Ce plan ar avea China și Rusia

rusia china

Suedia lansează acuzații extrem de dure la adresa unora dintre cele mai mari puteri de pe glob, China și Rusia. Se pare că pe lista cele două țări se numără și destrămarea Uniunii Europene.

Deputatul suedez Markus Wiechel a acuzat Rusia și China că ar fi interesate de dezmembrarea Uniunii Europene. Parlamentarul democrat suedez a semnalat acest fapt în apelul adresat ministrului suedez de externe, Mikael Damberg, social-democrat. RUSSIA TODAY s-a documentat în legătură cu cele evocate în document.

Potrivit deputatului, care face parte din Partidul de dreapta Democrații Suedezi, autoritățile SUA și statelor baltice solicită Uniunii Europene să dea dovadă de “mare prudență” în afacerile sale cu China.

“Vedem în momentul de faţă cum China își amplifică propaganda sa împotriva UE, în timp ce Rusia, conform bunului său obicei, desfășoară o campanie de dezinformare de mare amploare. Ambele, cele două state, consideră că dezbinarea UE le poate aduce beneficii, în acest context trebuie menţionat faptul că recent cele două ţări și-au extins cooperarea ruso-chineză în sfera militară. Miza a crescut atât în ​​spațiul cibernetic cât și în lumea obișnuită, datorită prezenței lor militare în alte țări”, a spus Wiechel.

”Motive de securitate”
Parlamentarul a amintit că, în trecut, Lituania, “din motive de securitate”, a refuzat să coopereze cu compania chineză Nuctech, care se ocupă cu elaborarea de programe software pentru sistemele de control al securității.

Potrivit deputatului suedez Markus Wiechel, Ministerul Apărării din Lituania consideră că utilizarea echipamentelor sau tehnologiilor rusești și chineze în activitatea informațiilor privind datele considerate sensibile “poate reprezenta o amenințare” atât pe termen scurt cât și pe termen mai lung.

În acest context, deputatul suedez a menționat faptul că Uniunea Europeană a încheiat recent un nou acord de investiții cu China. În acest sens, el l-a întrebat pe ministrul suedez al afacerilor externe dacă intenționează să înceapă elaborarea unei legislații orientate spre protejarea, de exemplu, a sectoarelor transporturilor, energetic și al telecomunicațiilor din Suedia de activitățile “companiilor străine care nu inspiră încredere”.

În februarie președintele american Joe Biden a declarat că Moscova ar tinde către “diminuarea” puterii proiectului european și “subminarea unităţii transatlantice”.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.