CUTREMUR de 5.5 grade pe scara Richter, resimţit la BUCUREŞTI. Sunt posibile REPLICI de până la 4 grade

CUTREMUR. UPDATE: Potrivit directorului ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de până în 4 grade, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

CUTREMUR. Un seism cu magnitudine de aproape 5,5 grade pe scara Richter a avut loc în această noapte în România şi a fost resimţit şi la Bucureşti.

Conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului, cutremurul a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri, şi s-a simţit la Bucureşti şi în foarte multe alte oraşe din România.

Acesta este cel mai mare cutremur înregistrat în acest an în România.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, declara, în luna ianuarie, că anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale.

„Cutremure vor fi multe, chiar foarte multe, dar asta şi pentru că avem o aparatură extraordinară care monitorizează cutremure foarte mici. Dar cutremure în care să moară cineva nu vom avea deocamdată. Un cutremur care să producă victime omeneşti şi pagube materiale trebuie să aibă peste 7 grade pe scara Richter. Nu este cazul încă să discutăm despre un asemenea cutremur. Cutremure de 6 grade pot fi oricând, dar acestea nu ne interesează pentru că nu pot produce pierderi de vieţi şi pagube. Ele sunt cam la 10 ani. Pot fi oricând, anul acesta sau la anul, dar nu au niciun fel de relevanţă asupra României. Am făcut cercetări pe bază de analiză istorică, ştiinţifică, a ceeea ce s-a întâmplat în ultimii 600 de ani în România. Nu poate fi un cutremur catastrofal, de 7 grade, în următoarea perioadă. În medie, sunt circa 350-400 de cutremure pe an”, a declarat Gheorghe Mărmureanu pentru Mediafax.

Citiți și:  BREAKING NEWS CUTREMUR în România, 17 august 2020 Anunt de ultima ora INFP

Cu toate acestea, cercetătorul George Purcaru, care a prezis cutremurul din 1977 şi care este, în prezent, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, a declarat că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1 grade pe scara Richter, scrie viata-libera.ro. „Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013”, a declarat George Purcaru.

Citiți și:  ULTIMA ORA. Două CUTREMURE în Vrancea, la interval de câteva minute

Reprezentanţii Institutului Naţional de Fizică a Pământului au declarat că anul 2013 va fi unul bogat în activitate seismică. „Prognoza noastră pentru 2013 arată că, la anul, vom avea o medie de aproximativ 15 cutremure pe lună. S-ar putea să avem luni în care în Vrancea se vor produce 10 cutremure, dar şi luni în care se vor produce 20 de cutremure”, a declarat directorul ştiinţific al institutului, Mircea Radulian.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile