CUTREMUR de 4,1 grade în Buzău. SUA avertizează România în legătură cu un seism de peste 6,5 grade

cutremur

Un nou cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs azi-dimineață, la ora locală 05:10, în zona seismică Vrancea, având epicentrul în județul Buzău. Cutremurul vine după alte două seisme de magnitudini apropiate, produse săptămâna aceasta.

Un alt cutremur, cu aceeași intensitate seismică, s-a produs luni, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 17 kilometri. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a declarat atunci că seismul a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

> Între timp, Statele Unite ale Americii au avertizat România cu privire la producerea unui cutremur ce ar putea depăși 6,5 grade pe scara Richter în intensitate.
> România ar putea fi lovită în 2015 de un cutremur cu magnitudine de peste 6,5 pe scara Richter, susţin seismologii de la site-ul american de specialitate World Earthquakes. Experţii americani se bazează pe algoritmi matematici care iau în calcul mişcările seismice anterioare, pe site fiind afişate şi seismele care au confirmat predicţiile. Astfel, România se află pe lista cutremurelor de peste 6,5 grade în 2015. Ţara noastră a fost lovită în ultima săptămână de şapte cutremure cu bucurestiul-cea-mai-afectata-zona-urbana-in-cazul-unui-cutremur-puternic-in-vrancea-18463952magnitudine de peste 3 pe scara Richter.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei
7 cutremure în 7 zile

15 ianuarie 2015 – jud. Buzău – 4.1
13 ianuarie 2015 – jud. Buzău – 3,2
12 ianuarie 2015 – jud. Vrancea – 4,1
11 ianuarie 2015 – jud. Vrancea – 3,2
10 ianuarie 2015 – jud. Vrancea – 3,5
9 ianuarie 2015 – jud. Vrancea – 3,5
8 ianuarie 2015 – jud. Buzău – 3,2

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti îi avertizează pe cetăţenii americani din ţara noastră în legătură cu „riscul semnificativ al activităţii seismice din România“ şi îi sfătuieşte să fie pregătiţi în orice moment. Accesând linkul Decizii-bune-după-cutremur http://romania.usembassy.gov/acs/disaster_preparedness.html, americanii află ce trebuie să conţină „Trusa de prim ajutor în caz de dezastru“, „Cum să te pregăteşti acasă pentru dezastru“, totul despre „Întocmirea unui plan de măsuri înainte de cutremur“ şi „Primii paşi imediat după dezastru“.
> Ce s-ar întâmpla în cazul unui seism de mare intensitate

Citiți și:  S-a zguduit pamantul in Romania: Al doilea CUTREMUR în doar câteva ore

Numeroase clădiri din Buzău, rase de pe hartă.
Un seism cu magnitudinea de peste 6,5 grade, produs în zona seismică Vrancea, se va resimţi, în primul rând, în județele Buzău, Brăila, Covasna, Prahova, Ilfov, dar şi în Ucraina sau Republica Moldova.
Infrastructura Buzăului ar avea serios de suferit în cazul producerii acestui cutremur. Numeroase clădiri vechi, încadrate în clasa I de risc sesimic, s-ar face una cu pământul la prima mișcare telurică mai mare de 7 grade pe Richter. – Sursa: Ziua de Buzau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.