CUTREMUR CIUDAT în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs la doar 2 kilometri adâncime

Un nou cutremur s-a produs, în urmă cu puţin timp, în România. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o ora 07:51, la o adâncime de doar 2 kilometri.

Potrivit seismologilor, cutremurul a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc in Banat, judeţul Caraş-Severin, în apropierea următoarelor oraşe: Băile Herculane (7km), Orșova (24km), Drobeta-Turnu Severin (40km), Baia de Aramă (40km), Caransebeș (54km).

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

Citiți și:  S-a zguduit pamantul in Romania: Al doilea CUTREMUR în doar câteva ore

„La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Ionescu.

Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.

„În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus Constantin Ionescu.

Citiți și:  Val de cutremure in Romania. Un nou seism a avut loc luni dimineaţa în judeţul Vrancea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.