Cutremur 28 octombrie 2018. Cum arată unda seismică și lista orașelor afectate

Cutremur 28 octombrie 2018. Seismul de noaptea trecută, cu o intensitate de 5,8 grade pe scara Richter, s-a resimțit în mare parte din țară și a semănat panică printre milioane de români.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut epicentrul în județul Buzău și s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri.

Unda seismică a cutremurului de pe 28 octombrie s-a resimțit în toate marile orașe din sudul și estul României, în special în zonele apropiate de epicentru, dar și în București.

Cu o durată de aproximativ 20 de secunde, cutremurul a semănat panică printre milioane de români care au fost treziți de vuietul de dinaintea seismului și apoi de unda de șoc care a zguduit clădirile.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orașe: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km) și Vălenii de Munte(53km).

De asemenea, seismul a fost resimțit din plin și în orașe precum: Focșani, Galați, Brăila, Buzău, București, Târgoviște, Ploiești, Râmnicu Sărat, Tecuci, Bârlad, Onești și mult altele.

Spre exemplu, în partea de sud-est a țării, respectiv în Constanța, cutremurul a fost resimțit ușor, în comparație cu București.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.