Cutremur 28 octombrie 2018. Cum arată unda seismică și lista orașelor afectate

Cutremur 28 octombrie 2018. Seismul de noaptea trecută, cu o intensitate de 5,8 grade pe scara Richter, s-a resimțit în mare parte din țară și a semănat panică printre milioane de români.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut epicentrul în județul Buzău și s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri.

Unda seismică a cutremurului de pe 28 octombrie s-a resimțit în toate marile orașe din sudul și estul României, în special în zonele apropiate de epicentru, dar și în București.

Cu o durată de aproximativ 20 de secunde, cutremurul a semănat panică printre milioane de români care au fost treziți de vuietul de dinaintea seismului și apoi de unda de șoc care a zguduit clădirile.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orașe: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km) și Vălenii de Munte(53km).

De asemenea, seismul a fost resimțit din plin și în orașe precum: Focșani, Galați, Brăila, Buzău, București, Târgoviște, Ploiești, Râmnicu Sărat, Tecuci, Bârlad, Onești și mult altele.

Spre exemplu, în partea de sud-est a țării, respectiv în Constanța, cutremurul a fost resimțit ușor, în comparație cu București.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU