“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Curtea supremă din Rusia A DECIS: Regimentul Azov din Ucraina, desemnat drept grupare teroristă

Azovstal 2 1000x600 1

Regimentul Azov din Ucraina, cel care a luptat și a ținut luni de zile piept rușilor din renumitul combinat siderurgic ucrainean, a fost desemnat marți, 2 august, drept grupare teroristă de Curtea supremă din Rusia.

O judecătoare a Curţii supreme a Rusiei a anunţat marți că „va răspunde pozitiv cererii administrative a Parchetului general, de a desemna unitatea paramilitară ‘Azov‘ drept organizaţie teroristă şi de a interzice activităţile sale în Federaţia Rusă”, relatează agenţia TASS, citată de AFP.

Regimentul Azov din Ucraina, desemnat drept grupare teroristă de Curtea supremă din Rusia
Conform sursei citate, cea mai mare parte a procesului s-a derulat cu uşile închise. Mai mult, martorii chemaţi să depună mărturie au evocat presupuse crime comise de regimentul Azov în Ucraina. Potrivit legii ruseşti, conducătorii unei organizaţii teroriste riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare, iar simplii membri între 5 şi 10 ani, mai relatează TASS.

Este cunoscut faptul că regimentul Azov, cu rădăcini de extremă dreapta şi ultranaţionaliste, a fost una dintre cele mai proeminente formaţiuni militare ucrainene care au luptat împotriva Rusiei în estul Ucrainei.

Acuzațiile Rusiei pentru acești soldați ucraineni
Mai mult, Rusia a făcut referire cu regularitate la regimentul Azov în sprijinul afirmaţiei sale că Ucraina este controlată de „fascişti”. Propaganda rusă de stat i-a comparat pe combatanţii regimentului Azov cu naziştii din Al Doilea Război Mondial, a căror înfrângere de către Uniunea Sovietică rămâne o parte centrală a identităţii naţionale ruse.

Anterior stabiliţi în portul Mariupol din estul Ucrainei, mulţi dintre membrii regimentului au fost capturaţi de forţele ruseşti când oraşul a căzut, după aproape trei luni de asediu. După săptămâni de lupte şi bombardamente intense, ultimii apărători ai oraşului Mariupol, baricadaţi în uzina Azovstal, s-au predat în cele din urmă în luna mai, fiind consideraţi eroi de către ucraineni.

Oficiali din aşa-numita Republică Populară Doneţk au declarat în luna mai că luptătorii din regimentul Azov ar putea primi pedeapsa cu moartea în conformitate cu legile acestei entităţi administrative nerecunoscute decât de Rusia şi câţiva aliaţi apropiaţi.

De asemenea, săptămâna trecută, o serie de explozii în închisoarea de la Olenivka, într-o zonă separatistă prorusă din estul Ucrainei unde erau deţinuţi soldaţii luaţi prizonieri la Mariupol, s-au soldat cu zeci de morţi, a transmis armata rusă în ultimele zile. În același timp, Moscova acuză Kievul că a bombardat această tabără de prizonieri, ceea ce autorităţile ucraine neagă, afirmând, dimpotrivă, că aceşti deţinuţi au fost masacraţi de forţele ruse.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.