Cursă Wizz Air Romania – Madrid, la un pas să se ciocnească deasupra Spaniei, cu o aeronavă Air Europa

Comisia de investigare a accidentelor din aviația civilă spaniolă a făcut public un raport privind un incident care a avut loc în noiembrie anul trecut, în care a fost implicat un avion Wizz Air care a decolat din Craiova, cu destinaţia Madrid.

Potrivit CIAIAC, un avion al Wizz Air A320 Craiova – Madrid a fost la un pas să se ciocnească deasupra Spaniei, cu o aeronavă Air Europa Express Embraer ERJ-195.

Aviation Herald relatează că, pe 10 noiembrie, un Wizz A320-200 efectua cursa W6-3763 din Craiova, România, îndreptându-se spre destinația sa, Madrid.

În acelaşi timp, o altă aeronavă, un Air Europa Express Embraer ERJ-195, care opera cursa UX-1084 din Veneția, Italia, se afla la est de Madrid şi zbura pe aceeaşi traiectorie cu avionul Wizz, chiar sub acesta.

Citiți și:  Curtea Constituțională a Spaniei a decis: O datorie se poate plăti prin sex oral | Aviz amatoarelor

CIAIAC dezvăluie că cele două aeronave s-au apropiat periculos una de cealaltă, la o distanță de 200 de metri pe verticală și 0,2nm pe orizontală.

Indicaţii eronate de la turnul de control

Când controlorul de trafic aerian a observat că avionul A320 coboară sub nivelul aprobat, pilotul a primit ordin să urce din nou.

CIAIAC susţine că incidentul s-a produs după ce echipajul aeronavei maghiare ar fi primit indicaţii eronate de la controlorii de trafic aerian.

Într-un final, ambele zboruri au aterizat în siguranţă pe aeroportul din Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Curtea Constituțională a Spaniei a decis: O datorie se poate plăti prin sex oral | Aviz amatoarelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.