Curs leu-euro Leul isi revine – crestere insemnata fata de dolar

Leul s-a apreciat usor in prima zi a saptamanii in raport cu moneda euro, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,4705 lei/unitate.

Euro a scazut, astfel, cu 0,4%.

Aprecierea monedei nationale a fost mai accentuata fata de dolarul american, cotatia BNR coborand cu 0,65%, la 3,3884 lei/unitate.

„Leul s-a indepartat de tiparul recent al unei corelatii stranse cu miscarile regionale pentru inca o sedinta saptamana trecuta, insa nu gasim nici un motiv fundamental pentru o astfel de evolutie si subliniem piata relativ tacuta (in prima parte a zilei), care fost probabil un factor favorizant pentru miscari largi cauzate de tranzactii in volume relativ reduse.

Mai mult, moneda locala se afla la nivelurile cele mai depreciate din ultimele doua luni, fapt ce ar fi putut crea o stare de neliniste in piata, favorizand aceasta evolutie. Insa judecand dupa climatul extern pozitiv din aceasta dimineata, inclinam sa credem ca leu isi va reveni usor asta zi, cand ne asteptam la o apreciere de pana la 4,47/EUR”, au comentat analistii ING.

In schimb, francul elvetian a urcat de la 3,6103 lei la 3,6179 lei.

La inceputul saptamanii, un gram de aur era cotat la 150,9964 lei, in crestere fata de sedinta precedenta, cand pretul unui gram a fost de 149,8677 lei.

Ziare.com

LASA UN COMENTARIU