Curentul s-a scumpit cu 20%. Metoda prin care poți reduce factura

Prețurile energiei elctrice au crescut și continuă să crească pe piața reglementată. Deja fluctuațiile au început să se simtă și în facturile plătite de consumatori. De anul acesta există, însă, o soluție pentru a contracara creșterile de preț.

Consumatorii care au optat pentru un contract de furnizare a energiei electrice pe piaţa liberă au plătit energie mai ieftină decât cei care au preferat să rămână captivi distribuitorului clasic.

Cei aproximativ 7 milioane de consumatorii casnici care nu au optat pentru semnarea unui contract de furnizare energie electrică pe piaţa liberă şi au rămas într-un regim reglementat au achitat în trimestrul al doilea un preţ pe MWh cu 78,2 lei sau 20% mai ridicat decât cel din trimestrul similar al anului trecut, scrie Profit.ro.

Locuitorii capitalei plătesc către ENEL cel mai redus preţ, de 450,5 lei/MWh, cu 5,7% mai redus decât media pe ţară, de 477,8 lei/MWh, şi cu aproximativ 10% mai mult decât clienţii CEZ din Oltenia, care achită cel mai mare preţ pe MWh, de aproximativ 500 lei.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile