Cunoscut medic din Romania, AVERTISMENT: ATI nu ne mai poate salva! Este bine să nu ajungi acolo

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime în România, iar secțiile de la Terapie Insivă sunt aproape de colaps. În acest context, un cunoscut medic vine cu o serie de precizări.

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș din București, a spus adevărul despre situația de la Terapie Intensivă. Specialistul susține că ATI nu ne poate salva, ci doar ne susține funcțiile vitale.

Totodată, el a vorbit și despre situația din spital și despre numărul de pacienți internați, care se ridică la câteva sute.

”Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri. Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului.

Citiți și:  Razboi in lumea medicala. Emilian Imbri da de pamant cu medicul Adina Alberts: Un nimeni în lumea medicală!

Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale. Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial”, a spus medicul, la Digi24.

Nu există niciun medicament specific
În același timp, specialistul a mai subliniat faptul că ATI nu are rolul de a salva pacienții și de ai ajuta. El susține că împotriva coronavirusului ”nu există medicație specifică”, iar cel mai bun lucru pe care îl pot face românii este să se protejeze și să nu se îmbolnăvească.

Citiți și:  Emilian Imbri spune că Bucureștiul urmează să fie carantinat. „Va fi din ce în ce mai rău."

”Deci, să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI.

În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale”, a mai adăugat managerul spitalului Victor Babeș din București.

Sursa: capital.ro

306 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU