Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
SOCIETATE

Cum vor fi casele viitorului: betonul din care vor fi construite va putea să stocheze electricitate

cum vor fi casele viitorului betonul din care vor fi construite va putea s stocheze electricitate 1

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o tehnologie revoluționară care presupune crearea unui beton capabil să stocheze electricitate. Condusă de cercetătorul Damian Stefaniuk, echipa a combinat apă, ciment și negru de fum, un material conductiv folosit în anvelopele auto, pentru a crea un supercapacitor în interiorul betonului.

Deși supercapacitorii nu sunt la fel de eficienți ca și bateriile litiu-ion pentru stocarea energiei pe termen lung, aceștia se pot încărca și descărca rapid, ceea ce îi face o completare promițătoare a bateriilor tradiționale.

Acest beton care stochează electricitate ar putea revoluționa stocarea energiei, reducând presiunea asupra rețelei electrice și oferind un mijloc de stocare a energiei verzi, care poate fluctua pe parcursul zilei.

Aplicațiile potențiale sunt vaste, cum ar fi utilizarea drumurilor realizate cu acest beton pentru încărcarea rapidă și fără fir a vehiculelor electrice, reducând astfel nevoia de stații de încărcare convenționale.

În plus, betonul ar putea fi utilizat în materialele de construcție pentru a crea pereți, fundații sau coloane care nu numai că susțin structurile, ci și stochează energie. În ciuda evoluțiilor promițătoare, tehnologia se află în stadii incipiente.

Proba actuală de supercapacitor poate alimenta un LED de 10 wați timp de 30 de ore, iar provocările rămân, cum ar fi descărcarea rapidă și densitatea energetică mai mică în comparație cu bateriile litiu-ion. Cu toate acestea, echipa este optimistă, urmărind să extindă tehnologia pentru a satisface nevoile energetice ale gospodăriilor, scrie incredibilia.ro.

Drumul către implementarea la scară largă poate fi complex din cauza provocărilor legate de producție, a limitărilor de resurse și a obstacolelor științifice, după cum a remarcat profesorul de inginerie Michael Short de la Universitatea Teesside din Anglia.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.