Cum terorizează o familie de TIGANI un cartier întreg

Familia de tigani este acuzată că încalcă toate regulile de convieţuire socială, îşi aruncă gunoaiele şi excrementele pe stradă, fură, înjură şi chiar lovesc vecinii.

Conflict deschis între două familii de tigani domiciliate pe strada Poet Gheor­ghe Sion nr. 2 din Buzau şi veci­nii lor care îi acuză de comportament antisocial.

O petiţie semnată de 70 de cetăţeni care locuiesc în zonă semnalează situaţia autorităţilor şi cere luarea unor măsuri urgente deoarece situaţia a devenit insuportabilă. Oamenii reclamă faptul că cei 9 romi nu au contract cu firma de salubritate municipală şi ajung să arunce pe stradă, în faţa porţilor vecinilor gunoaiele şi chiar excrementele. Totodată, consumă alcool şi sînt recalcitranţi, înjură, fură şi chiar intră în casă peste oameni, lovindu-i. Exasperaţi, vecinii cer evacuarea acestui grup de tigani pentru a restabili ordinea şi liniştea din cartier.

intoarce-te-romane-tigani

 

„Am solicitat evacuarea acestora deoarece atitudinea lor antisocială a atins cote alarmante. Copii au devenit adolescenţi sînt mai puternici, consumatori de băuturi alcoolice alături de părinţii lor iar lipsa măsurilor care se impuneau le-au dat curaj să continue sfidînd cu bună ştiinţă cele mai elementare reguli de convieţuire socială”, a precizat A.D. reclamant, a cărei identitate totală o ţinem secretă din motive uşor de înţeles.

Provoacă scandaluri

Colocatarii din zonă se plîng că nimic nu i-a determinat pe vecinii lor de etnie tiganeasca să îşi schimbe atitudinea şi să-i mai deranjeze.

„Totul se reduce la a­menzi cu care ei sînt obişnuiţi şi n-au nici un efect asupra lor şi nici măcar nu se încearcă să se aplice legea de transformare a acestora în mun­că în folosul comunităţii, ceea ce crează condiţii de a-şi petrece timpul consumînd băuturi alcoolice şi pro­vocînd scandaluri şi tulburînd liniş­tea publică”, a declarat A.D., recla ­mant.

Încrederea în instituţii e la cote minime

Numeroasele plîngeri depuse la Primăria Buzau, Prefectura Buzau, Poliţia Buzau şi Direcţia de Sănătate Publică Buzau nu au avut decoamdată nici un efect.

Citiți și:  Mutaţii în identificarea etnică a ţiganilor

„Atmosfera este demoralizantă, iar încrederea în instituţiile statului este la cote minime. Nu ne-a mai rămas decît să avem grijă să strîngem gunoaiele aruncate de ei (deşi sînt 9 locatari ai imobilului, aceştia nu au contract cu firma de salubritate municipală)”, a mai afirmat A.D. Reclamanţii se plîng de faptul că în ultimul timp tîlhăriile au devenit tot mai frecvente şi au ajuns să se teamă să iasă din casă.

CITESTE SI: VIDEO! CUM TE FURA LA CANTAR MARILE MAGAZINE. DE DAT MAI DEPARTE!
20 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU