CUM TE ÎMBOGĂŢEŞTI PE SEAMA BĂNCII

banca-bani

Decât să pui banii la bancă, mai bine ţii banca în chirie

Dobânzile la depozitele în euro au ajuns la circa 2% pe an, situaţie care determină investitorii să caute plasamente mai avantajoase. O afacere care poate aduce un câştig de 6 ori mai mare este închirierea unui spaţiu comercial unei bănci.

„Anul trecut, cele mai căutate produse imobiliare stradale au fost spaţiile de dimensiune medie (100 – 300 mp) situate în zone cu trafic intens şi chiriaşi premium (bănci, farmacii sau supermarketuri). Preţurile de tranzacţionare pentru astfel de spaţii au variat între 300.000 euro şi 500.000 de euro, în timp ce randamentele brute au fost cuprinse între 9% şi 12%“, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International.

Previziunile pentru acest an arată că, cel mai probabil, supermarketurile îşi vor reduce ritmul de expansiune, în timp ce recentele fuziuni şi achiziţii din sectorul bancar vor aduce noi mişcări pe segmentul spaţiilor comerciale închiriate pentru sucursale bancare. Cazinourile şi farmaciile vor continua să îşi asigure spaţii strategice în tot oraşul, în timp ce retailerii de fashion se vor concentra pe Centrul Vechi şi zona Unirii.

„Este perioada ideală pentru achiziţia de spaţii de retail stradal, deoarece cererea în creştere va exercita o presiune suplimentară asupra randamentelor investiţionale. Spre finalul anului, tranzacţiile cu proprietăţi premium vor fi încheiate, cel mai probabil, la randamente cu 100 – 150 de puncte de bază sub cele din 2014“, arată consultanţii Colliers.

În căutarea unor randamente competitive, investitorii se vor uita la spaţii amplasate în zone secundare sau terţiare pentru a-şi plasa lichidităţile, pe măsură ce proprietăţile premium vor necesita valori mai mari.

spatii-stradale

Sursa: Capital

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *