Cum și-a dat Klaus cu tesla în coa*e

În acest moment, KW Iohannis a ieșit din cărți pentru un al doilea mandat de președinte al României. Deși se afișează ca un mare învingător, pare destul de conștient că a câștigat o mare bătălie electorală cu prețul sacrificării viitorului său prezidențial. L-a băgat pe Dragnea la pușcărie, partidul lui a câștigat europarlamentarele, iar la referendum a avut un succes răsunător. Dar de aici i se va trage și sfârșitul.

Referendumul poate fi o armă cu două tăișuri. Rezultatul unei consultări populare trebuie foarte atent și profesionist analizat. Tot de la un referendum i s-a tras sfârșitul și lui Dragnea. Referendumul pentru familie, promovat inițial de PSD și ALDE, și apoi invalidat prin pasivitatea vinovată a acestora, a adus aceste două partide foarte aproape de sfârșitul lor politic, întâi pentru că au avut o poziție duplicitară și apoi pentru că nu au analizat profesionist rezultatul acestuia.

Pentru a se apropia de electoratul tradiționalist, cele două partide au promovat organizarea Referendumului pentru familie, pentru ca apoi să se dea la o parte și să-l prăbușească masiv, în urma presiunilor făcute de familiile politice europene din care (încă) fac parte. Numai că ei au dezamăgit peste 3 milioane de oameni care au votat atunci degeaba. Și, culmea, total inutil au făcut acest lucru deoarece partidele europene mamă le-au dat ulterior cu flit din plin.

Aceste milioane de alegători nemulțumiți de PSD/ALDE și duplicitatea lor, ori s-au reorientat, ori nu au mai ieșit la vot duminica trecută. Și apoi a mai fost un semnal extrem de important, omis cu nonșalanță de strategii celor două partide. Cealaltă parte de alegători tradiționaliști, aceea care a perceput altfel referendumul și nu a votat, deși era formată din familiști convinși, dar a spus clar: ”Nu am votat la referendum” pentru ca să nu iasă bine Dragnea. Deci, încă de atunci, un segment important din electoratul pesedist îi dădea plăcuțe suedeze acestuia.

Citiți și:  Iohannis a semnat decretul! LEGEA care pune pe jar toată România

Acum, să ne întoarecem la actualul refrendum și la adevăratele probleme pe care și le-a făcut singur, cu mânuța lui, Klaus. O mare victorie la referendum!, clamează el. Da, dar cine este adevăratul câștigător politic? Nu Klaus, nu PNL, ci USR. Și aici s-a închis calea pentru al doilea mandat prezidențial marca Werner. De fapt, referendumul a adus creșterea exponențială a procentelor USR. PNL a adăugat destul de puțin la vechile procente, în mod real maximum 7%.

Acum Iohannis, care își asumă referendumul și rezultatele acestuia, se confruntă cu două mari probleme. Prima constă în faptul că PSD rămâne la guvernare deoarece votul de duminică nu afectează Parlamentul deja ales, acest lucru aducând o mare frustrare electoratului propriu, iar cea de-a doua se referă la explicarea inutilității funcționale a referendumului de duminica trecută. Mulți dintre alegători au crezut sincer că, dacă au votat, gata se modifică și Constituția. Ghinion!

Citiți și:  Lovitură pentru Klaus Iohannis! Simion pregătește OPERATIUNEA

Pentru a se modifica Legea fundamentală, chiar și cu sprijinul parlamentar al învinșilor PSD/ALDE, aceiași înflăcărați votanți de duminică vor trebui să se prezinte încă o dată la un referendum cu exact aceiași temă. Să-l vedem pe Werner cum le va explica acestor alegători învârtoșați că au votat degeaba și vor trebui să meargă din nou la urne. Și de aici un USR, pragmatic și inteligent, poate trage foloase maxime pentru propriul prezidențiabil.

Mai este un lucru care ar trebui să-i dea insomnii lul Iohannis. El s-a erijat în principalul dușman al PSD-ului și a făcut, cel puțin în ochii pesediștilor și votanților lor, cele mai mari rele partidului. Și atunci, într-un previzibil tur doi al prezidențialelor între Klaus și candidatul USR, pesediștii, puși în fața faptului de a vota ”răul cel mic”, pe cine credeți că vor pune ștampila? Pe marele dușman al PSD – Werner sau pe contracandidatul acestuia, pentru a se răzbuna pe Klaus?

Așa că referendumul, considerat acum de KWI ca fiind cireașa de pe tortul europarlamentarelor, se va transforma în mod sigur în bomboana de pe coliva celui de-al doilea mandat al său. Să-i fie țărâna ușoară! – Autor: Simona Popescu / Ziarul Cotidianul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.