“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

Cum se fură curent electric în România: au angajat un hacker ca să le dea contorul inteligent înapoi

foto

57 de percheziţii domiciliare au avut loc la persoane bănuite de furt, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic.

Percheziţiile au avut loc atât la persoane suspectate că ar deţine programe informatice, cu ajutorul cărora ar modifica indexul contoarelor electrice montate la consumatori persoane fizice şi juridice, dar şi la beneficiari ai serviciilor acestora, inclusiv unităţi de cazare, service-uri auto şi restaurante.

”Astfel, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate pun în aplicare, la această oră, 57 de mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 48 în judeţul Constanţa şi 9 în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Din cercetări a reieşit că, în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ilfov, ar exista persoane care ar deţine programe informatice, cu ajutorul cărora ar modifica indexul contoarelor electrice montate la consumatori persoane fizice şi juridice”, anunţă IGPR.

Vezi si: CUM PACALESC ROMANII APOMETRELE

Aceştia s-ar deplasa la „beneficiar” şi, cu ajutorul unui laptop, s-ar conecta printr-un cablu la portul optic al contorului electric, iar, apoi, prin intermediul programului informatic instalat pe laptop, ar modifica indexul afişat de contor.

Scopul acestei modificări ar fi introducerea unui index de consum mai mic faţă de cel real, astfel încât titularul locului de consum să plătească o factură diminuată pentru consumul de curent electric.

Vezi si: Metode pentru a fenta CONTOARELE de gaze

Pentru aceste operaţiuni, persoanele bănuite ar fi încasat 10% din diferenţa sumei care ar fi trebuit plătită companiei de furnizare a energiei electrice şi cea plătită efectiv de beneficiar.

Beneficiarii acestui serviciu ar fi fost, de regulă, persoane juridice cu un consum de curent electric ridicat, respectiv unităţi de cazare, service-uri auto şi restaurante.

Vezi si: Cinci metode de FENTAT contoarele de curent electric

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.