CUM SE FABRICĂ UN FAKE-NEWS. Imaginea VIRALĂ pe rețelele de socializare, distribuită de MII DE ROMÂNI, este doar o instigare: ‘Așa a luat naștere o astfel de mizerie’ (FOTO)

O imagine virală pe rețelele de socializare s-a dovedita fi un fake news.

În fotografie apărea o bătrânică și mai mulți jandarmi, care îi confiscaseră câteva lemne.

Întreaga acțiune se desfășoară pe un drum de munte, într-o localitate din Turcia.
Bineînțeles că postarea a adus multe injurii Jandarmeriei Române și statului.
Cel care deconspirat falsa știre este liberalul brașovean Mihai Codruț Nanu. El le atrage atenția că, la o privire mai atentă, se putea observa faptul că masina avea indicativul .tr, iar pe tricourile bărbaților ce apar în imagine nu scrie Jandarmeria ci JANDARMA.

„CUM SE FABRICĂ UN FAKE-NEWS PENTRU PROȘTI ‼️

Foto 1. Zeci de pagini de lături conspiraționiste și de propagandă PSD distribuiau poza asta ieri. Story: o bătrânică este oprită pe drum și i se confiscă legătura de lemne uscate. Neapărat trebuia să distribuiți imaginea, ce mai conta că se vedea clar faptul că jandarmii nu sunt români, nu scrie Jandarmeria ci JANDARMA, iar mașina avea intr-un colț un site cu indicativul .tr?

Citiți și:  Angajări masive la jandarmerie, de frica populației

Foto 2. La o primă căutare a fotografiei 1 pe Google, dai de o pagină turcească unde story-ul e fix pe dos, ca-n bancul cu Volga și Ivan, i s-a dat, nu i s-a luat. Jandarmii turci undeva într-un sătuc prin Anatolia au întâlnit băbuța cu lemnele, au băgat legatura de lemne în dubă și au dus-o pe bătrână până acasă. Fapte bune, alea-alea, poza a ajuns virală în Turcia și jandarmii au fost aplaudați în toată țara.

CUM SE FABRICĂ UN FAKE-NEWS. Imaginea VIRALĂ pe rețelele de socializare, distribuită de MII DE ROMÂNI, este doar o instigare.

103 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU