Cum se doarme corect în caz de reflux?

Starea de sănătate și bunăstare a unei persoane depind de poziția corpului în timpul somnului. Pernele ortopedice pentru dormit nu numai că au un efect benefic asupra posturii, dispar durerile de spate, dar ajută și la eliminarea unor fenomene precum refluxul, a cărui manifestare cea mai frecventă este neplăcuta și inconfortabila arsură la stomac.

Ce este refluxul?

Refluxul în sine este o perturbare a mișcării fluidelor în organele cave. Cel nemijlocit gastroesofagian sau esofagian afectează organele digestive, provocând apariția bolii de reflux gastroesofagian. Este cauzată de deversarea conținutului stomacal (împreună cu acid clorhidric și enzime digestive) în esofag, ceea ce provoacă arsuri la stomac, eructații (cu aer și acid), hiperaciditate și dureri în partea superioară a abdomenului. Motivul cel mai adesea constă în contracția insuficientă a sfincterului, mușchiul situat între esofag și stomac. Factori declanșatori ai refluxului pot fi bolile asociate, cum ar fi diabetul zaharat, sclerodermia, precum și fumatul, consumul de alcool pe termen lung și dezechilibrul hormonal.

În cazul esofagitei de reflux, este recomandabil să vă revizuiți stilul de viață și dieta: reduceți porțiile, dar mâncați mai des, evitați băuturile alcoolice și țigările, reduceți consumul de grăsimi, alimente picante, cafea, ciocolată și băuturi carbogazoase. Și, de asemenea, acordați atenție poziției pe care o luați în timpul somnului.

Citiți și:  Scandal sexual după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

Pe ce parte se doarme în caz de GERD?

Studiile au arătat că cea mai nereușită poziție pentru a dormi cu o astfel de problemă este întins pe spate: așa conținutul gastric acid trece ușor în esofag. Același lucru este valabil și pentru poziția pe partea dreaptă, astfel are loc stagnarea acizilor în esofag, ceea ce provoacă iritații. Prin metoda de excludere, am constatat că poziția optimă pentru reflux gastroesofagian în somn este pe stânga. Dar asta nu e tot. Pentru efectul complet, este nevoie de înclinare. Medicii au constatat cum este mai bine să dormi pentru stomac: partea superioară a trunchiului ar trebui să fie ridicată cu 27°. Dar cum să ridici capul patului pentru persoanele cu reflux cel puțin la această înălțime? Perna antireflux gastroesofagian la adulți, numită și pernă cu plan înclinat pentru boala GERD, rezolvă cu ușurință această problemă.

Citiți și:  ANPC a închis 38 de magazine Lidl din întreaga țară! Nereguli grave, inclusiv mâncare expirată

Cum să alegeți o pernă pentru reflux gastric?

Magazinul online Ortek oferă perna antireflux universală cu o dimensiune de 58x58x29 cm, care asigură gradul necesar de înclinare a trunchiului atunci când vă odihniți. Poate fi folosită în locul sau împreună cu perna principală. Și, de asemenea, poate folosită pentru ameliorarea edemelor, pentru confortul picioarelor și eliminarea durerilor de spate și pentru a ședea confortabil în fața televizorului.

Cu simptomele BRGE, poziția de dormit are mare importanță — poziția corectă ameliorează disconfortul și elimină necesitatea de a lua medicamente. Principalul lucru este să rețineți pe ce parte să dormiți în caz de esofagită și să cumpărați pernă antireflux pentru adulți potrivită. Și atunci problema cu arsurile în piept se va ameliora.

Conform materialelor: https://ortek.ro/

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu