fbpx
GHID PRACTIC

Cum se curăță cuptorul cu microunde – Ghid pas cu pas

curatarea cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este un electrocasnic indispensabil în bucătărie, dar utilizarea constantă poate duce la acumularea de murdărie și grăsime în interiorul acestuia.

Curățarea regulată a cuptorului cu microunde nu doar îmbunătățește igiena, ci și ajută la menținerea performanței și durabilității aparatului.

În acest articol, vei găsi un ghid pas cu pas despre cum să cureți cuptorul cu microunde, folosind metode simple și ingrediente accesibile.

Pregătirea cuptorului cu microunde:

 • Asigură-te că cuptorul cu microunde este deconectat de la sursa de alimentare și că este complet răcit.
 • Scoate toate obiectele din interiorul cuptorului, inclusiv platouri sau suporturi rotative.

Curățarea murdăriei și a petelor:

 • Umple o ceașcă rezistentă la căldură cu apă caldă. Poți adăuga în apă și o felie de lămâie sau o lingură de oțet pentru a elimina mirosurile neplăcute.
 • Pune ceașca în cuptorul cu microunde și setează cronometrul pentru 3-5 minute, astfel încât apa să fiarbă și să producă abur în interiorul cuptorului.
 • Lasă cuptorul cu microunde închis pentru încă 5-10 minute, permițând aburului să înmoaie murdăria și petele uscate.
 • Deschide ușa cuptorului și folosește o lavetă moale sau un burete pentru a șterge murdăria dizolvată. Petreci atenție sporită în zonele cu pete persistente.
 • Dacă există murdărie sau grăsime încă persistentă, poți crea o pastă de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă și aplică-o pe pete. Lasă pasta să acționeze timp de 10-15 minute, apoi șterge cu un burete umed.

Curățarea plăcilor și a stropitorilor:

 • Scoate plăcile și stropitorii din cuptorul cu microunde și spală-le într-un lighean cu apă caldă și detergent de vase. Lasă-le să se înmoaie timp de câteva minute, apoi folosește o perie moale pentru a îndepărta orice reziduuri.
 • Clătește plăcile și stropitorii cu apă curată și lasă-le să se usuce înainte de a le pune înapoi în cuptorul cu microunde.

Curățarea exteriorului:

 • Folosește o lavetă umedă și un detergent de vase pentru a curăța exteriorul cuptorului cu microunde. Îndepărtează orice urme de murdărie, grăsime sau amprente.
 • Clătește laveta și șterge cu grijă suprafața pentru a îndepărta orice reziduuri de detergent.
 • Dacă există pete persistente sau murdărie greu de îndepărtat, poți utiliza o soluție de oțet diluată cu apă pentru a șterge zona afectată. Asigură-te să clătești bine cu apă după aceea.

Concluzie:

Curățarea cuptorului cu microunde este un proces important pentru menținerea igienei și a funcționalității acestuia. Prin urmarea acestui ghid pas cu pas și utilizarea ingredientelor uzuale din bucătărie, vei putea curăța eficient cuptorul cu microunde.

Asigură-te că respecți măsurile de siguranță, inclusiv deconectarea de la sursa de alimentare și utilizarea unor ustensile potrivite pentru curățare.

Un cuptor cu microunde curat va fi gata să te ajute să gătești în continuare mâncăruri delicioase și sănătoase.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.