Cum sa-ti bati “corect” nevasta. Cleric MUSULMAN: “Se poate folosi si o RANGA” (VIDEO)

Abuzurile împotriva femeilor nu sunt un lucru rar în lumea musulmană, mai ales în regiunile unde influenţa radicalilor islamici este una considerabilă. De exemplu bătaia nevestei şi “regulile” ce trebuiesc folosite în aplicarea corecţiei fizice este un subiect demn de a fi dezbătut la televizor.

Astfel un cleric musulman a fost invitat la postul de televiziune egiptean Al-Nas pentru a vorbi pe această temă. Ideea emisiunii era dacă s-a schimbat ceva în practica pedepsirii nevestelor cu bătaia, în ultimii ani. Răspunsul clericului Sa’d Arafat a fost simplu: nu. Bărbații au voie să facă asta prin legea “instaurată de Profet, iar femeile știu să se supună pedepselor”.

„Allah a binecuvântat femeile cu bătaia.  Profetul Muhammad a spus ‘bate-o, dar nu-i lăsa semne și n-o face urâtă’ “, a explicat prelatul musulman.

Acesta a detaliat şi cum trebuie bătuta femeia, pentru a fi în concordanţă cu legea islamică. “De exemplu, dacă o baţi, nu-i da în faţă, o strici. Dacă o baţi, n-o înjura. O baţi s-o disciplinezi, nu s-o faci de ruşine. N-ai voie să o răneşti, să-i rupi oasele, să-i scoţi dinţii sau să-i răneşti ochii. Există o etichetă în a-ţi bate nevasta. N-o poţi face, aşa, oricum. Un bărbat niciodată să nu-şi ridice mâna sus când ţşi bate nevasta, întotdeauna de la piept. Toate lucrurile astea onorează femeia. Are nevoie de disciplină. Cum s-o disciplinezi daca nu prin bătaie?”, a spus Sa’d Arafat.

Acesta a mai afirmat că pentru “disciplinarea” soţiei poate fi folosită fără probleme chiar şi o rangă, dar “bărbatul să n-o loveasca prea tare”.

Clericul a ţinut să precizeze că femeia poate fi bătută daca refuză să se culce cu bărbatul ei, care înainte de a lovi ar trebui să îcerce doar să o ameninţe. În final a ţinut să clarifice un alt amănunt şi anume faptul că bătaia este interzisă pentru băutură sau mâncare. Sursa: FrontPress.ro

30 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU