Cum sa scapi numai cu AVERTISMENT cand faci o greseala in trafic. Sfaturile politistului Marian Godina:

godina

Politistul Marian Godina a oferit sfaturi soferilor despre cum sa se poarte atunci cand sunt opriti in trafic, daca vor sa scape cu un avertisment.

„Nu da bine sa faci pe prostul, iar asta sigur il va deranja pe politist. Asadar, o replica mai buna ar fi de ‘stiu de ce m-ati oprit’. Aceasta merge la fix cu un zambet, indiferent de sex si de varsta,” scrie politistul in cartea sa, „Flash-uri din sens opus”.

„Este bine sa-i zambiti politistului”. De ce? „Este bine sa-i zambiti oricui. Deja plecati cu un plus daca zambiti,” explica Marian Godina.

„Evitati apelativul ‘seful’. Mi se pare ca denota incultura si este o forma de lingusire care nu-si are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg caruia sa-i placa sa i se spuna asa, decat sefilor, dar ei sunt sefi,” este un alt sfat pe care il ofera agentul soferilor.

„Pentru ca stiu ca un om nu isi arata caracterul la prima intalnire, ci la ultima. Dupa ce completez procesul verbal, las nebifate casutele din dreptul avertismentului si amenzii, ma duc la sofer si ii spun: ‘Amenda este atata. Ce obiectiuni aveti de facut?’. ‘Ce obiectiuni sa am,’ ar spune contravenientul. ‘Am gresit, asta e.’ Atunci bifez casuta avertisment,” mai scrie Godina in cartea sa.

De ce? „Pentru ca merita si vad ca nu s-a prefacut. Pentru ca sunt foarte multi care zambesc din prima, dar dupa ce le spun ca sunt amendati isi arata adevarata fata si devin recalcitranti si ma fac sa-mi para rau ca le-am dat avertisment,” explica politistul.

VEZI SI: STRIGATOR LA CER: Tiganul cu BMW care a ucis o fată de 16 ani A SCAPAT DE PUSCARIE!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

3 comentarii

  1. Bine dar ce trebuie sa fac cand politistul ma amendeaza si imi ridica permisul pe o luna pentru o greseala inchipuita. Personal am protestat iar politistul si-a trimis colegul cu amenda la mine. Acesta la explicatiile mele s-a detasat cumva de raspundere spunandu-mi :daca colegul meu a spus asa eu nu am ce face. Da, primul politist ma bagase la neacordare de prioritate pentru pietoni inchipuiti de pe sensul opus dupa ce initial m-a intrebat de ce am virat la stanga direct pe banda trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *