Cum să DISTRUGI Argumentele LIBTARZILOR impotriva REFERENDUMULUI

1. De ce se organizează referendumul exact acum, sub Dragnea?
Fiindcă pentru Iohannis și Cioloș nu a fost o prioritate (proiectul de referendum a fost depus în Senat în 23.05.2016). Și de ce “tocmai acum” n-ar fi bine? Era mai bine odată cu alegerile europene, sau cu cele prezidențiale din 2019?

2. Dar era o prioritate acest referendum?
Poate nu pentru tine. 3.000.000 de concetățeni au considerat că e important.

3. E referendumul lui Dragnea și al PSD.
Nici vorbă. Dragnea a luat act, ca notarul, iar PSD a votat mereu agenda LGBT la Bruxelles. E referendumul celor 3.000.000 de cetățeni care l-au convocat.

4. Organizarea lui costă bani, care se puteau folosi la școli și spitale.
Democrația costă bani. Vreți s-o suprimăm și să decidă o elită luminată totul?

5. Nu rezolvă violența conjugală, condițiile din orfelinate, alocațiile pentru copii etc.
Nici nu-și propune. Acelea oricum nu se rezolvă prin referendum, ci prin legislație și administrație, în timp.

6. E obscurantist, din trecut, antieuropean, iliberal, plin de ură etc. etc.
În măsura în care așa erau mama și tatăl care te-au adus pe lume.

7. Nu ne interesează ce fac oamenii în dormitorul lor.
Exact. Ne interesează doar definiția celei mai importante instituții umane în fața legii.

8. Suprimă drepturi.
Nici vorbă, nu schimbă nimic. Toate rămân ca acum în Codul Civil. E doar o măsură de siguranță, ca să nu se poată schimba fără consultarea poporului.

9. Dacă nu schimbă nimic e inutil.
Nici vorbă. Un exemplu, ca să înțelegi: Elveția e o țară neutră. Unii cer să iasă din neutralitate. Se convoacă referendum și poporul decide să rămână neutră. Nu s-a schimbat nimic, dar consultarea era importantă.

Putem continua, dar mai avem și alte lucruri de făcut.

Citiți și:  Ileana Negrea - „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.”

-Adrian Papahagi

O să-i cred pe USR-iști că le pasă de banii dați pe referendum (câteva zeci de milioane de lei o singură dată) după ce o să-i aud cerând insistent reducerea bugetului serviciilor secrete (4 miliarde în fiecare an) ?

O să-i cred pe USR-iști că nu pot participa la un referendum organizat de guvernul PSD dacă nu vor participa nici la alegerile din 2019, care vor fi organizate tot de PSD.

O să-i cred pe USR-iști că referendumul nu reprezintă o prioritate când vor înceta să se isterizeze pe acest subiect și-și vor vedea de adevăratele priorități.

O să-i creditez pe USR-iști că sunt onești când vor trata referendumul cerut de 3.000.000 de cetățeni cu același respect pe care îl acordă referendumului pentru care au strâns chiar ei 1.000.000 de semnături (apropo: votul lor în Senat nu a fost împotriva întrebării referendare, ci împotriva organizării referendumului, adică pentru a ignora voința a 3.000.000 de cetățeni de a convoca un referendum).

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

-Adrian Papahagi / Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.