fbpx
GHID PRACTIC

Cum să activezi roamingul pentru utilizarea serviciilor mobile în străinătate

maxresdefault 29

Când călătorim în străinătate, dorim să rămânem conectați și să putem utiliza serviciile mobile, cum ar fi apelurile, mesajele și accesul la internet.

Pentru a face acest lucru posibil, este necesar să activăm roamingul pe telefonul nostru mobil.

În acest articol, vom explora pașii de bază pentru activarea roamingului și vom oferi sfaturi utile pentru a economisi costurile și a evita surprizele neplăcute.

 1. Contactează operatorul tău de telefonie mobilă: Primul pas în activarea roamingului este de a contacta operatorul tău de telefonie mobilă înainte de a pleca în străinătate. Poți face acest lucru prin intermediul serviciului de relații cu clienții sau prin vizitarea unui magazin al operatorului. Operatorul îți va putea oferi informații specifice despre serviciul lor de roaming și cum să îl activezi.
 2. Verifică compatibilitatea și disponibilitatea serviciului de roaming: Întreabă operatorul tău de telefonie mobilă dacă serviciul de roaming este disponibil în țara în care intenționezi să călătorești și dacă telefonul tău este compatibil. Unele țări sau regiuni pot avea restricții sau acorduri speciale pentru roaming. De asemenea, asigură-te că telefonul tău este compatibil cu benzile de frecvență utilizate în țara respectivă pentru a putea avea semnal și a utiliza serviciile.
 3. Activează roamingul prin intermediul telefonului: Pentru a activa roamingul pe telefonul tău mobil, există câteva opțiuni diferite, în funcție de modelul și sistemul de operare al telefonului tău. Iată câteva instrucțiuni generale care ar trebui să te ajute să activezi roamingul:
  • Android: Accesează setările telefonului tău, apoi mergi la secțiunea “Rețele mobile” sau “Conexiuni”. Aici ar trebui să găsești opțiunea “Roaming” sau “Servicii de date în roaming”. Asigură-te că această opțiune este activată.
  • iPhone: Deschide aplicația “Settings” (Setări) de pe ecranul principal și apoi mergi la secțiunea “Cellular” (Celular). Aici ar trebui să găsești opțiunea “Roaming” (Roaming). Activeaz-o pentru a permite utilizarea serviciilor mobile în roaming.
 4. Economisește costurile și gestionează utilizarea în roaming: Roamingul poate fi costisitor, așa că este important să fii conștient de costuri și să iei măsuri pentru a economisi. Iată câteva sfaturi utile:
  • Verifică tarifele de roaming ale operatorului tău înainte de a pleca și compară-le cu ofertele altor operatori. Poți alege să activezi un pachet special de roaming care să includă minute, mesaje și date mobile la un preț redus.
  • Utilizează Wi-Fi gratuit atunci când este disponibil pentru a evita costurile suplimentare de roaming.
  • Restricționează actualizările automate și sincronizările de date în fundal pentru a evita utilizarea neintenționată a datelor mobile.
  • Folosește aplicații de mesagerie gratuită, cum ar fi WhatsApp sau Skype, pentru a trimite mesaje și a efectua apeluri prin internet.

Concluzie:

Activarea roamingului poate fi o sarcină simplă, dar importantă, pentru a rămâne conectat și a utiliza serviciile mobile în timp ce călătorim în străinătate.

Prin contactarea operatorului de telefonie mobilă, verificarea compatibilității și urmând pașii potriviți pe telefonul tău, poți activa roamingul înainte de plecare.

Nu uita să fii atent la costuri și să iei măsuri pentru a economisi și a gestiona utilizarea în roaming.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.