VIRAL PE NET: Cum a procedat un roman cu vaccinarea fetiței sale (Cititi si raspanditi!)

vaccin1

Cei care mă cunoașteți personal știți că recent familia mea s-a mărit cu un nou membru. Soția mea a născut zilele trecute, în condiții bune, o fetiță perfect sănătoasă (notată cu 10). Deoarece am asistat la naștere și am păstrat o relație apropiată cu medicii, am rugat doctorul neonatolog să mă înștiințeze personal despre orice demers medical pe care intenționează să îl facă cu privire la fetița mea. Nu voi da nume de locuri sau persoane în toată povestea, din rațiuni evidente.

A doua zi după naștere deci, doctorița neonatoloagă m-a înștiințat cu privire la faptul că trebuie să îi administreze nou născutei mele cele două vaccinuri din programul național de vaccinare obligatorie. Dialogul nostru a sunat cam așa:

– Știți că trebuie făcută vaccinarea.

– Despre ce vaccinuri e vorba ?

– Sunt două vaccinuri: INTERVAX BCG-ul și ENGERIX-B.

– Bun, și sunt sigure ? Pentru că am citit multe opinii pro și contra pe internet.

– Sunt vaccinuri aprobate, toți copii le fac. Nu trebuie să vă luați după tot felul de opinii pseudo-medicale, pentru că internetul e plin de tâmpenii și exagerări.

– Și totuși, nu sunt și reacții adverse, copii cu probleme după vaccinare ?

– Stați liniștit, eu în cariera mea de medic de 30 de ani, nu am avut nici un fel de probleme cu copii vacinați.

– Și totuși, am citit pe net că unele vaccinuri conțin mercur și aluminiu. E ok treaba asta ?

– Sunt cantități foarte mici, necesare pentru menținerea stabilității vaccinului.

– Bine, dar și ea este foarte mică. Are doar 3 kg.

– Vă repet, nu au fost probleme cu vacinarea.

– Aveți un prospect al acestor vaccinuri, să mă uit un pic peste ele ?

– Sunteți medic ?

– Nu, sunt avocat, și citesc destul de mult – și în general cam înțeleg ceea ce citesc și din alte domenii !

– Din păcate, nu avem prospectele. Dacă doriți, puteți intra pe net și le găsiți pe site-ul producătorului.

Așa că de față cu doctorița neonatoloagă, am început să caut pe telefon, urmând instrucțiunile ei. Am găsit repede prospectul la primul vaccin, INTERVAX-ul.

Este produs de o companie canadiană, cu un prospect clar, fără efecte adverse notabile. Substanța de suspensie a bacilului Calmette și Guerin este glutamatul de sodiu, o substanță inofensivă (un fel de soluție salină), fără contraindicații. Chiar și adversarii acestui vaccin recunosc faptul că probleme de sănătate grave au apărut doar la copii care au repetat de mai multe ori acest vaccin. Deci mi-am dat acordul pentru el. Iar doctorița m-a pus repede, să semnez că sunt de acord. Și am semnat.

Însă la al doilea vaccin, lucrurile stăteau diferit. Sunt doar două companii care aduc în România vaccinuri pentru hepatita B: Sanofi Pasteur și Glaxo Smith Kline Biologicals  (Gsk). Disponibil era doar cel de la Sanofi, importat în România prin Kazahstan, având un prospect dubios, în chirilică.

vcc

Ambele variante de producători erau înfricoșătoare, când citeai prospectele: spre exemplu, la PENTAXIM, la excipienți conțineauhidroxid de aluminiu, formaldehida (substanța cu care se îmbălsămează morții), 2-fenoxietanol sau, mai grav (cel de la Sanofi – varianta din spital) timerosal, un compus care conține 49% mercur.

I-am spus doctoriței de aluminiu și timerosal. A zâmbit cu superioritate și mi-a repetat mantra liniștitoare că TOATĂ LUMEA face vaccinul ăsta și NIMENI nu a pățit nimic, dându-mi de înțeles că sunt taliban dacă mă opun beneficiilor științei medicale moderne pentru copilul meu, căci iată, sunt destui ultra-religioși care refuză vaccinarea copiilor și s-a ajuns ca boli considerate demult timp eradicate să reapară, iar copii au avut de suferit din pricina imbecilității părinților.

I-am arătat atunci prospectul pentru vaccinul împotriva hepatitei B de pe site-ul eprospect.ro, în special următorul pasaj:

Antigenii de suprafata din HBVAXPRO sunt produsi printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN -ului recombinant”: acestia sunt produsi de o levura care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acestor proteine. De asemenea, antigenii de suprafata sunt „adsorbiti”. Acest lucru inseamna ca acestia sunt fixati pe compusi de aluminiu pentru a stimula un raspuns mai bun.
HBVAXPRO a fost elaborat special dintr-un vaccin care era deja utilizat in Uniunea Europeana (UE), in vederea inlaturarii conservantului numit tiomersal, care contine mercur. Expunerea repetata la mercurul existent in surse cum sunt medicamentele si alimentele, poate conduce la acumularea sa in organe. Aceasta acumulare poate fi periculoasa si reprezinta un motiv de ingrijorare.”

Și am întrebat-o pe doctorița neonatoloagă: NICI ACUM NU SUNTEȚI ÎNGRIJORATĂ !!? Pentru că eu, ca părinte, sunt ! Și nu din cauză că citesc articole de mâna a 3-a scrise de talibani religioși pe internet, ci un prospect oficial !

ȘI atunci i-a arătat lista de contraindicații, și am rugat-o SĂ SEMNEZE EA, că face acel vaccin, PE RĂSPUNDEREA EI. Iată lista:

Timerosal (așa cum apare pe wikipedia): “Thiomersal ([DCI]) sau sodiu-etilmercur-tiosalicilat (C9H9HgNaO2S) este un compus organo-mercuric, care conține circa 49% din greutatea sa mercur…  În statele Unite, în Uniunea Europeană și în alte țări acest compus este progresiv eliminat din vaccinuri pentru uz pediatric, pentru a reduce o periculoasă supra-expunere la mercur a copiilor.

Reactii sistemice: febra (care poate fi doar ocazional mai mare de 40°C), iritabilitate, somnolenta, tulburari ale somnului si alimentatiei, diaree, varsaturi, plans persisent inconsolabil.
Au fost observate foarte rar: urticarie, eruptie cutanata, convulsii cu sau fara febra in 48 ore de la administrarea vaccinului.
Au fost raportate episoade de hipotonie-hiporeactivitate.
Au fost raportate reactii edematoase (umflare) a membrelor inferioare,dupa administrarea vaccinurilor care contin componenta Haemophilus influenzae tip b. Aceste reactii sunt cateodata insotite de febra, durere si plans.
Daca remarcati reactii adverse care nu sunt mentionate in acest prospect, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Răspunsurile imune la vaccin nu au fost studiate în contextul polimorfismului genetic.

Riscul potenţial de apnee şi necesitatea monitorizării funcţiei respiratorii în decurs de 48 până la 72 ore de la vaccinaretrebuie luate în considerare atunci când se administrează schema de imunizare primară la sugari născuţi foarte prematur (născuţi ≤ 28 de săptămâni de sarcină) şi, în special, la cei care au antecedente de imaturitate respiratorie. Întrucât beneficiile vaccinării sunt mari la această grupă de sugari, vaccinarea nu trebuie oprită sau amânată.

Acest vaccin nu este destinat administrării la femeile aflate la vârstă fertilă (probabil pentru că provoacă infertilitatea !?).

– Evenimente adverse potenţiale (adică evenimente adverse care au fost raportate în cazul utilizării altor vaccinuri care conţin una sau mai multe substanţe active sau componente similare cu cele ale Hexacima, dar nu în mod direct în cazul vaccinării cu Hexacima). Tulburări ale sistemului nervos – Nevrita brahială şi sindromul Guillain-Barré au fost raportate după administrarea unui vaccin care conţine anatoxină tetanică. – Neuropatia periferică (poliradiculonevrită, paralizie facială), nevrita optică, demielinizarea sistemului nervos central (scleroză multiplă) au fost raportate după administrarea unui vaccin care conţine antigeni ai hepatitei B. – Encefalopatie/encefalită. Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Apnee la sugari născuţi foarte prematur (≤ 28 săptămâni de sarcina) (vezi pct. 4.4) Tulburări generale şi afecţiuni la nivelul locului de administrare Reacţiile edematoase care afectează unul sau ambele membre inferioare pot surveni ulterior vaccinării cu vaccinuri care conţin Haemophilus influenzae tip b. Dacă această reacţie survine, se întâmplă în principal după administrarea primelor doze şi în decursul primelor ore după vaccinare. Simptomele asociate pot include cianoză, eritem, purpură tranzitorie şi plâns sever. Toate evenimentele se vindecă spontan fără sechele în decurs de 24 de ore. Raportarea reacţiilor adverse suspectate. Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat în Anexa 5.

În prospectul de pe site-ul de informare european se spune clar că “Nu s-au efectuat studii farmacocinetice.”

Pe alt site de specialitate (colegfarm.ro), am găsit următoarea mențiuneneliniștitoare referitoare la același vaccine împotriva hepatitei B:

Apel la raportarea de reacţii adverse
Este important să raportaţi apariţia oricăror reacţii adverse suspectate, asociate cu administrarea medicamentului Hexaxim către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Centrul Naţional de Farmacovigilenţă, în conformitate cu sistemul naţional de raportare spontană, prin intermediul „Fişei pentru raportarea spontană areacţiilor adverse la medicamente”, disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (www.anm.ro), la secţiunea Medicamente de uz uman/Raportează o reacţie adversă utilizând următoarele date de contact:

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu, Nr. 48, Sector 1,
011478 – Bucureşti
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +40 213 163 497
E-mail: adr@anm.ro

Acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informaţii referitoare la siguranţă. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţii adverse suspectate.
Detalii suplimentare despre această procedură pot fi gasite pe site-ul Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale accesând link-ul de mai jos:
http://www.anm.ro/anmdm/med_farmaco_monitorizate.html

Doctorița, în fața acestei avalanșe de informații, găsite în doar 10 minute de căutare pe google, s-a apărat spunând că ea nu semnează pentru siguranța vaccinului, ci doar pentru siguranța actului medical ! Adică pentru corecta administrare a vaccinului (corectitudinea efectuării injecției, cu alte cuvinte).

Și atunci am întrebat-o:

 • Păi, atunci, de ce căutați să mă convingeți cu privire la administrarea unui tratament preventiv care îmi poate îmbolnăvi copilul ?!
 • Pentru că este o procedură standard, prevăzută în Programul Național de Vaccinare Obligatorie.
 • Dar dumneavoastră, ca medic, nu aveați datoria de a mă informa cu privire la potențialele pericole ?!!!
 • ….

La momentul ăsta, s-a blocat efectiv. Și a devenit conciliantă:

 • Știți, dacă doriți, îi putem administra vaccinul adus de dvoastră. Dacă găsiți un produs care este ok, îl facem pe acela.
 • Ceva românesc nu aveți ? Știu că de obicei la noi se fac lucruri bune.
 • Din păcate, Institutul Cantacuzino nu mai produce de multă vreme vaccinuri. Ale noastre erau alea clasice, fără probleme.

Și atunci i-am spus că unul dintre clienții mei este o firmă de import și distribuție medicamente, și că voi întreba acolo și voi reveni cu răspunsul.

La Big Pharma

La clienții mei, auzint rugămintea mea, șefii au convocat rapid specialiștii lor (oamenii de pe vânzări și niște doctorițe). Au ridicat din umeri, ca și cum era ceva banal, și mi-au spus că ei periodic merg în Bulgaria și aduc de acolo “varianta OK” a vaccinurilor pentru copii celor ce refuză vaccinările cu produsele occidentale “nașpa”.

Ce m-a șocat a fost faptul că:

 • la nivel de industrie/distribuție medicamente, sunt unii care știu că anumite vaccinuri sunt periculoase;
 • pentru ei, familiile lor, cunoscuți și persoane în cunoștiință de cauză (inclusiv medici !), acești oameni procură vaccinuri “sigure” din diverse țări.

În condițiile astea, i-am întrebat:

– Bine, dar dacă știți că sunt periculoase, DE CE NU SPUNEȚI PUBLIC ASTA ?!

– Pentru că cine suntem noi să ne luptăm cu Sistemul ?! Sunt foarte mulți bani la mijloc, și dacă vorbești despre asta, riști să îți pierzi locul de muncă și să fii stigmatizat.

Cu acea ocazie, am aflat că Sanofi Pasteur continuă să aducă via Kazahstan în România, vaccinuri cu timerosal, deși la nivelul Uniunii Europene nu s-au mai prelungit licențele cu această substanță încă din 2015. Și multe alte dedesubturi mizerabile despre afacerea cu vacinuri (ex. creșterea numărului de vaccinuri obligatorii, de la an la an, deși bolile respective au fost eradicate – unele dintre ele de zeci de ani, faptul că pe nici unul dintre site-urile producătorilor nu o să găsești prospectele detaliate ale vaccinurilor respective, faptul că un vaccin precum HEXACIM nu figurează pe lista Agenției Europene de Medicamente deși se vaccinează la greu cu acest vaccin în România – iar raportările medicilor sunt folosite de producător pentru autorizarea ulterioară a vaccinului în UE, că România este singura țară din UE unde vaccinul BCG se face de la naștere, deși prezintă grad de risc mare în lipsa unei activități hepatice bune a nou-născutului,  etc.), care m-au convins că nu e cazul să iau de bun nimic din ceea ce se vehiculează în presă despre vaccinuri.

Nu spun mai multe, pentru că nu vreau să supun riscurilor acei oameni care mi-au dezvăluit aceste lucruri. Iar ceea ce am oferit aici este suficient pentru cine are ochi să citească și îi pasă de copilul lui.

Așa că îmi voi lua și eu vaccin din afara României. Pentru că îmi pasă de viitorul copilului meu. Și am scris acest articol pentru a da o șansă și altor părinți care vor să se informeze și au curajul să spună NU, spiritului de turmă.

Merită să menționez la final că am mai găsit cazul a două colege avocate ale căror copii au suferit regrese majore în urma vaccinărilor copiilor de la vârsta de un an.

Și despre cazul unei specialiste în virusologie, româncă (al cărui nume nu îl dau, ca să nu fie atacată de mass-media plătită de industria producătoare de vaccinuri), care nu și-a vaccinat DELOC nici unul din cei doi copii (o știi ea mai bine de ce !).

Soluții ?

O soluție ar fi ca publicul să se inflameze și să se ia măsuri pe bune. DNA-ul să cerceteze șpăgile camuflate în participări la sipozioane și cadouri primite de medici, începând cu mahării de la Centrul de Vaccinare Națională (nu cunosc exact terminologia). Să ancheteze și aresteze pe cei ce au pus pe butuci Institutul Cantacuzino care producea vaccinuri sigure, românești.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) să includă problema vaccinării pe lista chestiunilor cu risc la adresa siguranței naționale, în speță a sănătății românilor.

Guvernul să ia măsuri pentru redresarea financiară a Institutului Cantacuzino și relansarea producției de vaccinuri autohtone, produse cu tehnologiile clasice, fără modificări genetice și fără aditivi periculoși.

Desigur, asta ar însemna pagubă de miliarde de euro pentru Big Pharma, puse în balanță cu dreptul la viață și sănătate al copiilor noștri.

Deci, ce alegem ?

Autor: Mihai Rapcea

VEZI SI: SE CONFIRMA! VACCINURILE NE OMOARA COPII! Un deputat a fost EXCLUS din PSD după ce a declarat că vaccinurile i-au îmbolnăvit pe bebelușii din Argeș

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

28 comentarii

 1. Intreb si eu, cum adica dincolo se gasesc vaccinuri ok?? Sunt naturale sau cum??

 2. Care este numele acelor vaccinuri ok daca tot sa adus vorba ca exista si asa ceva?

 3. big farma producator de vaccinuri dubioase si aparat public de dragnea?

 4. vai de cpul tau de paranoic, crezi ca vaccinurile astea ajung in lumea medicala asa aiurea, sunt ani si ani de teste obligatorii pe animale, pe grupuri de oameni mai mici, mai mari, unde se noteaza orice efect advers, etc. amana tu vaccinarea fetitei si poate exact in saptamana aia contatcteaza o hepatita de ii duce crucea o viata.
  ce parinti paranoici, nu au nicio diploma medicala si li se pare ca stiu tot de pe google.

  Sunt vaccinuri pt hepatita C, Hiv, medicamente pt boli grave, care mai au ani de teste obligatorii pana sa fie aprobate pt comercializare.

 5. De unde se poate lua acest vaccin daca tot se spune ca nu dau reacti adverse la copi…eu am un copil de 4 luni si nu am facut nici un vaccin pana acum !

 6. Marius...si atat!

  Fuga de resposabilitate e sport national in tara asta….

 7. Buna ziua tuturor ,

  Sunt o asistenta medicala din ,,sistemul sanitar romanesc.,, ce profeseaza la un medic de familie care la ora actuala are aproximativ 300 de copii cu varsta de vaccinare numai luna februarie si martie am vaccinat peste 50 de copii cu renumitul HEXAXIM 2 reactii adverse sindrom febril post vacinal cu temperaturi pana in 38 .5
  Toate vaccinurile dar toate, inclusiv cele fabricete in Romania sau importate de marii producatori din Marea Britanie.. sau chiar si cele din Kazakstan au reactii adverse ..1 la 100 cazuri ..1 la mie cazuri ..cazuri foarte rare… Mama fiind in acelasi timp copilul meu nu este 1 la mie sau 1 la 100 copilul meu este UNIC IN TOATA GALAXIA dar totusi l-am vaccinat. DE CE a fost optiunea mea ca mama, a fost optiunea mea ca parte medicala ; BCG-Romania singura tara unde se face vaccinarea dar tot Romania este singura tara in care se descopera 5 cazuri noi de Tuberculoza la fiecare ora. Nu va vaccinati copii optiunea dumneavoastra il vaccinati la fel optiunea dumneavoastra dar nu aveti dreptul sa influentati optiunea niciunui parinte care si asa este speriat datorita massmedia.
  Inotdeaua ganditi asa. Ce se poate intampla daca il vaccinez sau ce se poate intampla daca nu il vaccinez… si puneti in balanta .

  • Pur statistic, matematic, este mult mai probabil sa pateasca ceva daca este vaccinat decat daca nu este.

  • Doamna, sa va fie rusine pentru afirmatia ca "nu aveti dreptul sa influentati opinia niciunui parinte". Adica, acei producatori in frunte cu medicii platiti pe comision si-au luat dreptul de a influenta opinia parintilor sau chiar de-ai obliga sa accepte orice spun si fac ei copiilor nostri, iar un parinte care-si spune parerea este imediat stigmatizat si, daca s-ar putea, poate chiar anihilat ca intervine peste ce au spus ei, medicii si Big Farma…care s-au autointitulat cumva stapani peste noi? Rusine! Iar daca un copil nevaccinat s-ar imbolnavi de ceva, atunci dvs de ce va faceti atatea griji pt copilul vaccinat? Sau e pt ca vaccinul nu l-ar apara oricum? Si atunci…DE CE IL MAI VACCINATI???

  • cind buneii nostri nu se vaccinau, erau mai sanatosi. dar acum din cauza vaccinilor apare toate bolile.

   Cind mi-a dat asistenta medicala vitamina D pentru fetita mea, eu am citit prospectul si am vazut ca e contra indicat persoanelor cu glanda teroida bolnava, si eu i-am spus ca nu il dau caci acolo e contraindicat. Insa asistenta medicala mi-a spus ca de cind lucreaza in medicina, niciodata nu a citit prospectul, dar a dat la toti caci asa se cuvine. Noi vedem urmarile la vaccinuri care ni sa facut noua, care acum suntem tineri si majoritatea sterili, bolnavi de rinichi, alergici, cu boli autoimune, hepatite, etc. rezultatul il vedem pe noi. de aceea nu vrem sa experimentam pe copii nostri, caci foarte greu ii aducem pe lume. Mai bine ati cerceta vaccinurile, dar nu le-ati pune la copii, care sunt mici si nevinovati. V-am luat toata responsabilitatea ca sa raspundeti in fata lui Dumnezeu pentru totii copii care ii vaccinati?

 8. Ciocarlie Stefan

  Burebista, Decebal, Stefan al Mare, Vlad cu a sa teapa,…,cu ce substante au fost vaccinati? Poate-s mai bune alea…:)))

 9. Nici unul nu este sigur eu i am facut vaccinul fetei mele la 2 luni in spania si a ramass 3 zile in coma cu ochii in tavan fara sa mai miste ochii si bratul drept paralizat dupa trei zile d zeu a facut minune si si a revenit.nimic nu este sigur

 10. care vaccin va interezeaza?

 11. Îmi pare nespus de rău, dar trebuie să va informez că fiica mea a fost vaccinata acum 16 ani, și este un copil normal. Am fost foarte încântată ca a fost vaccinata, nu mi-am făcut probleme inutile. Nici nu mi-am pus întrebări în legătură cu compoziția, reacții adverse, etc, deoarece știam de pe la 14 ani ca mai multă boli au fost eradicate în urma folosirii lor și că vaccinurile sunt o mare binefacere.
  'Timerosalul"la școală pe care am urmat-o s-a numit întotdeauna tiomersal și este un conservant. Concentrația de Hg din el nu este atât de periculoasă pe cât o consideră unii omniscienți. Mai bine întrebați FARMACIȘTI în legătură cu acest subiect extrem de discutat. Generații la rând au fost vaccinate și nu au avut nimic. Farmacovigilența este o ramură care are obligația să informeze și dacă apare o reacție la un miliard. Reacții posibile…. Dacă sunteți părinte bun, de ce îi luati dreptul de a fi sănătos? Dacă peste ani vă va da în judecată ca a făcut poliomielită sau altceva? Autismul are 77%componentă genetică, nu tiomersal. Deci în ce stare erau cei care l-au conceput, nu cei care l-au vaccinat

 12. noroc cu dumnezeu … bine ca e eradicat poliomielita, variole etc. Nu are rost sa vaccinati copiii, ii apara d-zeu. in Romania TBC-ul este in floare, dar doar la cei ce nu merg la biserica. Iar despre avocatii care se uita pe prospecte, ca doar au citit nenumarate MO, si se tem de scaderea sperantei de viata din ultima perioada istorica ….

  • Arsenie Bijboca

   Du-te ba cu Dzeul tau! El exista numai in capul si sufletul tau! Mai sus sunt galaxiile cu planetele si sorii lor asa ca gandeste pozitiv ca noi suntem aia cu autosugestia care ne facem bine sau rau.

  • Intradevar…in cultura ta generala exista doar ideea ca vaccinurile au meritul eradicarii mai multor boli, faptul ca au descoperit oamenii igiena, nu iti spune nimic. Te invit sa revii la perioada fara apa curenta si canalizare , sa locuiesti impreuna cu animalele in casa si sa nu te mai speli…ca doar esti vaccinat(vei avea un soc). Multa lume ..putin creier. Injectati-va cu tot ce se descopera ca sigur este bine.

 13. Eu sunt undeva la mijloc.
  adica sunt pt vaccinare dar as dori mai multa transparenta si mi-e frica ca in joc sunt f. multi bani si mai cred ca gripa porcina aviara si a vacii nebune a fost indusa cu intentie

 14. Doamna asistenta, cand veti sta in spital cu un copil de 1 an, ciuruit in toate venele gasite, cu antibiotic cateva zile, cu febra, varsaturi si 7 diagnostice dupa externare mai vorbim … toate cadrele medicale sunteti la fel … NU este primul pe care il rostiti dupa reactia post vaccinare … NU este de la vaccin. In conditiile in care un copil perfect sanatos, timp de doua zile, verificat de medic este perfect sanatos si dupa vaccin lumea noastra se naruie in jur, de nu am mai stiut de capul nostru … atunci mai vorbim. Spun NU vaccinurilor pentru ca am trait o drama, ma informez de minim 1 an pe diverse siturile in limba romana si engleza, sincer ne vindeti numai minciuni …

  • Valentina, despre ce vaccin e vorba? Fetita mea face 1an, trebuie sa fac ROR-ul si sunt pe puncl de a-l refuza

 15. Traim in tara in care nimeni nu face nimic si toata lumea stie dar tace,ar trebui sa facem toti cv nu sa stam si sa ne uitam qm spaga ne conduce atat tara cat si viata…

 16. Va multumim ca ne oferiți un minim de informatii despre aceste vaccin-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *