Cum poţi identifica un mincinos? Cele 4 indicii care îl dau de gol (VIDEO)

mincunaZilnic, auzim între 10 şi 200 de minciuni, cele mai multe dintre ele banale, nevinovate. Există insă indicii clare prin care putem afla dacă o persoană minte sau spune adevărul, dacă suntem atenţi la modul în care vorbeşte.

Studiile unor cercetatori au demonstrat că minciunile sunt formulate diferit faţă de experienţele reale. Astfel, există 5 patternuri specifice minciunii, care apar în mod inconştient în limbaj.

  1. De obicei, mincinoşii vorbesc mai puţin despre ei şi menţionează mai mult alte persoane sau diferite obiecte asupra cărora aruncă vina. (De exemplu: Am întârziat pentru că traficul a fost foarte aglomerat)

  2. Se disociază de minciună vorbind despre ei la persoana a treia, pentru că în mod inconştient se simt vinovaţi. (Clasicul exemplu în care vorbeşte despre un prieten, dar de fapt este vorba de el).

  3. Au un discurs plin de termeni negativi.

  4. Oferă explicaţii foarte simple, dar folosesc propoziţii lungi şi complicate, cu multe detalii irelevante, pentru a-şi susţine minciuna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.