Cum încurcă polițiștii buzoieni treburile lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatul George Simion, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de polițiștii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piața Victoriei, din Capitală, unde se pregătea un protest. „Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei”, precizează comunicatul Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Se pare că liderul AUR s-ar fi ales cu permisul suspendat în urma unui accident produs în Buzău, însă, acesta afirmă că nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicul. Mai mult decât atât, George Simion mai susține că nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane în respectivul accident rutier.

„Domnul deputat George Simion, preşedintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule. De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat. Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime”, a precizat AUR, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții formațiunii politice mai menționează în același comunicat faptul că presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări, iar vehicularea acestui fapt nu reprezintă altceva decât un atac la adresa lui George Simion.

„Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime. Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii domnului preşedinte al Alianței pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion”, se mai arată în comunicatul AUR. – Mihaela Lungu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *