“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
EDUCATIV - CULTURAGENERALSOCIETATESTIRI

Cum functioneaza aparatele de bruiaj si cat costa

In referatul DNA legat de cazul Ovidiu Silaghi care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata in perioada in care era ministru al Transporturilor, se pomeneste de faptul ca acesta a utilizat un aparat de bruiaj la intalnirea cu omul de afaceri Nelu Iordache. Ce sunt aceste aparate care pot depista si bruia microfoane si camere video ascunse si cat costa ele, puteti afla din articol.

tel

Omul de afaceri Nelu Iordache le-a declarat procurorilor DNA ca Ovidiu Silaghi folosea un aparat de bruiaj atunci cand s-au intalnit la Satu Mare pentru a-i inmana suma de 200.000 de euro, potrivit referatului DNA in cazul deputatului liberal care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata in perioada in care era ministru al Transporturilor, potrivit referatului DNA citat de Agerpres.

Ce sunt insa aparatele de bruiaj si ce fac ele? O serie de site-uri au la vanzare detectoare profesionale de microfoane ascunse pentru microfoane wireless intre 2,8Ghz 8,7 Ghz si camere video wireless intre 900 Mhz – 8,7 Ghz. Preturile pleaca de la circa 1.100 lei.

De exemplu echipamentul in cauza este prevazut cu baterie de 9 V cu autonomie de cel mult trei ore si facilitate de avertizare a bateriei descarcate. Pentru receptia semnalelor este prevazut cu o antena fixa cu element din cauciuc foarte flexibil, prevazut pentru orice situatie in care antena s-ar flexa.

La peste 1.400 de lei se vinde un “sistem inteligent de protectie impotriva microfoanelor spion ambientale”. Practic acest aparat genereaza un zgomot “alb” asemanator cu mai multe cuvinte si voci suprapuse zgomot, care face de neinteles o discutie inregistrata intre mai multe persoane. Timpul promis este de maxim opt ore de functionare.

La circa 1.750 lei se poate gasi un alt dispozitiv de bruiaj microfoane si reportofoane ce functioneazqa tot prin generarea unui zgomot “alb” asemanator cu mai multe cuvinte si voci suprapuse. Comerciantul spune ca zgomotul produs de aparat nu poate fi filtrat nici cu ajutorul softurilor de prelucrare a sunetului.

La circa 2.400 lei se comercializeaza un “detector de microfoane ascunse” ce poate poate gasi si “microfoanele moderne care folosesc ca protocoale de transmisie tehnologiile Bluetooth si Wi-fi”.

Detectorul utilizeaza un canal separat cu o frecventa marita (2,44 GHz) cu pre-selector pentru a detecta protocoalele Bluetooth si Wi-Fi cu o sensibilitate crescuta. Unitatea proceseaza si demoduleaza semnalul pentru a identifica corect protocolul detectat .

Aparatul poate detecta “toate” tipurile de spion bug-uri (camere spion, microfoane spion si localizatoare GPS ): microfoane modulate FM, microfoane si camere spion digitale, microfoane si camere spion cu tehnologie GSM.

De Vlad Barza – HotNews

Citeste si HUSA speciala impotriva INTERCEPTARILOR telefonice

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.