CUM ESTE VAZUTA ROMANIA DE UNGURI: O ţară plină de oameni săraci şi ţigani cerşetori

Cum este văzută România de unii profesori de limba română din Ungaria: O ţară plină de oameni săraci şi ţigani cerşetori

ungur

Jurnalista unguroiaca Eva Şimon explică într-un editorial publicat în revista “Foaia Românească” din Ungaria faptul că unii profesori de limba română din această ţară aleg să prezinte România într-un mod depreciativ, un loc al cerşetorilor.

Potrivit jurnalistei Eva Şimon, unii profesori de limba română din Ungaria îşi învaţă copiii că „România este o ţară plină de oameni săraci şi de ţigani cerşetori”, iar odată ajunşi la mare în în ţara noastră, pe banii statului român, aceştia refuză să vorbească în româneşte.

„Este o idioţenie ca un profesor de română să urască poporul român, cultura românească şi toată România. Înainte să fiu acuzată că este o invenţie, cu cea mai mare părere de rău mărturisesc că, din păcate, la noi există astfel de persoane. Şi pe deasupra, aceştia îşi primesc salariul lunar ca profesori şi se consideră intelectuali români. Cum altfel se explică faptul că numeroşi copii şi tineri de-ai noştri ajungând, de exemplu, în tabere din România, la mare, pe gratis, nu vor nici în ruptul capului să răspundă în limba română, se poartă cu aroganţa tipic ungurească în faţa altor tineri români din Moldova, Ucraina sau Serbia. Avem, din păcate, profesori de română, care în România văd numai o ţară plină de oameni săraci şi de ţigani cerşetori, iar când ajung totuşi să plece cu copiii în ţara vecină se duc în Erdély, unde poţi vorbi şi ungureşte, pentru că românii sunt un popor tolerant şi învaţă limba celor cu care trăiesc împreună, fie ei unguri sau şvabi. Nu dorim, Doamne fereşte, să generalizăm sau să spunem că majoritatea profesorilor români din Ungaria sunt aşa, dar nu ducem lipsă de aşa ceva”, mai susţine jurnalista în editorialul intitulat „O tâmpenie reală, cu urmări grave”.

„Din păcate, şi dacă avem numai unul care gândeşte aşa e deja mult: pentru că gândirea lui distruge viitorul copiilor noştri, şi implicit viitorul comunităţii noastre româneşti din Ungaria. Acest profesor este exact ca mărul putred într-un sac cu mere sănătoase. Dacă nu e eliminat în timp, atrage după sine stricăciune şi mult rău”, adaugă Eva Şimon în editorialul din „Foaia românească”

VEZI SI: Românii, tratați ca ulimii hoți și umiliți, la graniță cu Ungaria de politistii maghiari. Tu ce parere ai?

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.