Cum a cumparat o familie din Ungaria un sclav minor din Romania

Sotii Kallai dintr-un sat din regiunea Fejer (Ungaria) au platit 100.000 de forinti (1.500 lei) pentru un copil de 14 ani din Romania.

Conform acordului cu mama copilului, in schimbul sumei de bani, baiatul urma sa lucreze din luna februarie pana la sfarsitul anului in gospodaria lui Kallai Lajos (72 de ani).

Culisele tranzactiei au iesit la iveala in momentul in care sotii Kallai au realizat ca baiatul fusese trimis si cu un plan ascuns. El trebuia sa sustraga zilnic o suma de bani de la noii sai proprietari.

Investigatia politiei locale din Fejer a scos la iveala ca sotii Kallai cumparasera baiatul cu acte. Mai exact, s-au intocmit hartii legale prin care acestia au devenit tutorii baiatului pe parcursul intelegerii cu mama acestuia.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

„Aceasta nu este prima data cand baiatul fusese incredintat in tutela unei alte familii. In calitate de hot versat, el si-a facut datoria de fiecare data. In sase luni a reusit sa sustraga aproape un milion de forinti (15.000 lei) „, au declarat reprezentanti ai din politiei Fejer pentru Blikk.

Sotii Kallai au depus imediat plangere la politie. „Parintii baiatului se perindau saptamanal in satul nostru. Vindeau fier. Aveau mereu 1-2 copii cu ei. Nu credeam ca isi vindeau copiii precum niste sclavi. Cand au aparut doua masini ale politiei, mi-am dat seama ca Lajos se confrunta cu mari probleme”, a declarat pentru sursa citata Kallai Imre. Sotii Kallai vor fi cercetati pentru trafic de persoane.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

„Politia Fejer a luat deja legatura cu politia romana si urmeaza sa fie cercetata si mama baiatului, care si-a vandut copilul si l-a obligat sa fure. Pe perioada anchetei, baiatul a fost plasat intr-un centru pentru minori si urmeaza sa raspunda pentru acuzatiile de furt”, mai scrie sursa citata.

Sursa: Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile