“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Cum au fost prinsi cei NOUĂ poliţişti acuzaţi că au TORTURAT doi oameni

 

politie

Cei 9 poliţişti de la secţia 16 din Capitală, acuzaţi de tortură, au fost prinși cu ajutorul Google Maps, anunță reprezentanții Casei de avocatură Cuculis, într-o declarație oferită Aleph News.

Potrivit avocaților, polițiștii de la Secția 16 Poliție au fost deconspirați de Google Maps. Semnalul telefoanelor mobile i-a plasat pe câmpul unde s-ar fi produs agresiunea, dar anchetatorii au folosit și imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, avocații susțin că având telefoanele ascultate și urmărite, polițiștii au început să discute între ei pe marginea subiectului după ce au început să primească citații.

Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a celor 9 agenţi de poliţie de la secţia 16, acuzaţi de lipsire de liberate, tortură, complicitate la tortură, purtare abuzivă şi fals intelectual.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pe 1 septembrie 2020, cei nouă poliţişti făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate, care le-au adresat reproşuri cu privire la lipsa măştilor de protecţie.

Procurorii au stabilit că în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, şase dintre inculpaţi, având asupra lor armament, au lipsit-o de libertate, încătuşând-o şi transportând-o pe un teren viran situat la periferia Sectorului 4.

Aici, trei dintre inculpaţi au bătut timp de aproximativ 30 de minute victima cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. În tot acest timp, trei dintre agenţii de poliţie „au urmărit impasibili agresiunile la care persoana vătămată era supusă de către colegii lor, neintervenind pentru oprirea acestora”.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante.

Apoi, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.

În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au încuiat cealaltă victimă într-o autospecială de poliţie, „peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, nu înainte de a pulveriza spray lacrimogen în habitaclul autoturismului”. Ulterior, au transportat-o în sectorul 5, unde au descătuşat-o şi abandonat-o pe o stradă întunecată.

„Pentru a crea aparenţa unui comportament violent al victimelor şi a justifica astfel conduita agenţilor de poliţie, unul dintre inculpaţi a aplicat sancţiuni contravenţionale fiecărei persoane vătămate, atestând în mod nereal cu ocazia întocmirii proceselor-verbale de contravenţie că acestea au fost depistate în timp ce tulburau ordinea şi liniştea publică”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Doi dintre bărbații care au reclamat polițiștii că au fost torturați, au fost găsiți MORȚI

Pe parcursul desfăşurării urmăririi penale, un agent de poliţie din cadrul aceleiaşi secţii, acţionând în beneficiul unui agresor, i-a acordat ajutor în mod repetat, în scopul îngreunării cercetărilor.

Sursa: stiridiaspora.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.