Cultul Odinist

Odinismul

Religia naturala a neamurilor indo-europene care a supravietuit mai mult sau mai putin intacta barbariei iudeo-crestine este ceea ce astazi numim Odinism.

Ca orice religie autentica, Odinismul poate fi vazut ca un întreg si “sfânt” sistem ontologic. Astfel, el este urzeala, firul care trece prin toate aspectele fiintarii si le leaga între ele, pentru ca tot ce exista este interconectat. Odinismul este, sub un anumit aspect, suma experientei si întelepciunii individuale si împartasite a neamurilor indo-europene. Se ridica si evolueaza în masura în care o facem si noi. În chip firesc, el are un aspect lumesc, pamântesc, si unul divin sau esoterico-magic.

Material si spiritual, exterior si interior, pentru indivizi precum si pentru neamurile indo-europene, Cultul Odinist este empiric si intelectual, tangibil si intangibil. Ofera celui ce il îmbratiseaza o cale pentru evolutia spirituala dar si, datorita caracterului sau sfânt, un mod de a trai viata de zi cu zi.

Odinismul este o expresie a constiintei Divine a Universului în lumea materiala a formelor. El ne permite sa ne constientizam propriul rol unic în Univers.

Odinismul este o religie teista, deoarece recunoaste existenta zeilor si zeitelor, dar nu impune dogmatic reguli despre “cum” sa vedem noi acesti zei.

Zeii si Zeitele Odinismului apartin la doua grupuri sau “familii” numite Asii si Vanii. La un nivel extrem de elementar se poate spune ca Asii influenteaza aspectele “intelectuale”, iar Vanii se bazeaza pe chestiunile concrete, pamântesti. Oricum, aceasta este o definitie cât se poate de simplificatoare dar nu este aici locul pentru analize detaliate.

Acestea sunt fiintele divine (împreuna cu alte entitati) care ne-au modelat, iar legatura noastra cu ele este spirituala si biologica. Intelegerea, perceperea zeilor se face pe mai multe nivele, e suficient totusi sa stim ca, indiferent de stadiul de evolutie personala al unui individ, el poate accesa Zeii neamului nostru într-un mod inteligibil.

Ca orice religie completa, Odinismul are mitologia sa. Miturile nu trebuiesc întelese ca reprezentând evenimente literale ci ca moduri în care pot fi exprimate realitati primare. Ele explica realitati si adevaruri profunde, întelepciunea creatiei într-un mod pe care noi îl putem întelege. Departe de a reprezenta povestile de adormit copii ale unui popor ignorant, mitologia Odinismului, laolalta cu alte învataturi, arata o extrem de complexa, sofisticata si profunda întelegere a realitatii si existentei.

Odinismul poate fi vazuta ca o expresie exterioara a fortelor creatoare si ca o cale spirituala perfect adecvata neamurilor indo-europene. Odinismul, impulsul strabun, nu ne-a parasit de fapt niciodata, dar constientizarea acestora a fost suprimata. Astazi asistam la o renastere, o trezire pe aceasta cale spirituala unica.

Odinismul este o cale a carei profunzime este mai adânca decât simplele cuvinte. Este o religie vie, o combinatie a realitatilor etice, materiale, culturale, asa cum sunt ele asociate neamurilor indo-europene si locului noastru în Creatie. Ea evolueaza odata cu noi, noi evoluam odata cu ea.

Sursa: Societatea Gebeleizis

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *