„Culoarul condamnaților”. Sorin Ovidiu Vîntu: „Face parte din culoarul deținuților aflați pe culoarul morții”

Dan Chitic, avocatul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, publică un mesaj pe Facebook, în care vorbește despre situația clientului său, aflat în spatele gratiilor pentru a ispăși o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

Sub numele „Culoarul condamnaților”, postarea avocatului începe cu o referire la ”unele perosane ale căror atitudini sau fapte au produs un impact atât de mare asupra mentalului colectiv încât acestora le este practic imposibil să scape de stigmatul vinovăției”. Alte persoane, intrate în ”coliziune cu interesele Sistemului”, sunt cele asupra cărora s-a aruncat o anatemă socială de neșters, ”anatemă de care pare a se putea scăpa doar… prin moarte”, scrie reprezentantul legal al lui SOV.

În acest context, avocatul amintește de ”Dan Adamescu și judecătorul Mustață, deja izbăviți de moarte de anatema sistemului”, și îi aduce în discuție și pe ”Nicușor Constantinescu, Ovidiu Tender, sau «teroristul» Omar Hayssam” și Sorin Ovidiu Vîntu, pe care îi numește ”deținuți aflați pe culoarul morții”.

Referindu-se la clientul său, Dan Chitic susține că SOV s-a îmbolnăvit de tuberculoză în penitenciar și că, din punctul său de vedere ”ar fi trebuit să fie liber încă de acum 8-10 luni, executând pedeapsa de 11 ani, ba chiar de peste 1 an și jumătate – dacă pedeapsa rezultantă ar fi fost de 10 ani. Asta dacă nu s-ar fi aliniat împotriva sa stelele”.
De asemenea, apărătorul lui Vîntu precizează că acesta a fost lipsit de posibilitatea de a intra în comisia de liberare condiționată la termenul legal, iar starea sa de sănătate s-a agravat pentru că în Penitenciarul Rahova nu i s-ar asigura regimul alimentar și de viață de care ar avea nevoie având în vedere afecțiunile de care suferă. În plus, Dan Citic precizează că lui SOV ”i-a refuzat aberant și abuziv și dreptul de a primi dieta necesară pe care i-o puteau aduce din afara penitenciarului membrii familiei sale”.
În aceste condiții, omul de afaceri ar urma să fie supus unei operații de amputare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.