CULMEA NESIMTIRII: Asistenta Corina Donescu contestă concedierea, deși a recunoscut că fura cupoane de pensie ale pacienților

6308

Și-a recunoscut implicarea în dosarul creditelor făcute pe numele unor pacienți, dar nu este de acord cu decizia conducerii Spitalului Județean Buzău de a o concedia. Fosta vicelideră a Sindicatului SANITAS Buzău, asistenta de la UPU Corina Donescu, a contestat în instanță decizia de concediere de la Spitalul de Urgență de unde, cu ajutorul a doi angajați, sustrăgea documente din dosarele medicale ale pacienților pensionari grav bolnavi și apoi le plasa pentru contractarea unor ­cre­dite pe numele acestora. 

Spitalul Județean de Urgență a decis sancțiuni pentru vinovați la aproape două luni de la izbucnirea scandalului creditelor făcute pe numele unor persoane internate. Conducerea unității medicale i-a desfăcut contractul de muncă asistentei Corina Donescu, cea care, ajutată de asistentul Vasilică Catargiu și de infirmiera Claudia Ispas, ambii încadrați la UPU Buzău, a sustras cupoanele de pensie ale unor pacienți, ­folosin­du-le pentru contractarea unor credite. În cazul complicilor, sancțiunile prevăd diminuări salariale.
Fosta vicelideră a sindicatului SANITAS a fost reținută inițial de polițiști, fiind urmărită penal pentru infracțiuni de înșelăciune, complicitate la înșelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.


În perioada cercetării disciplinare, asistenta Donescu a avut contractul de muncă suspendat.
După ce asistenta Corina Donescu a recunoscut că ea a pus la cale tot sistemul și s-a folosit de colegii săi pentru a sustrage documentele bolnavilor, comisia de disciplină din spital a propus sancțiuni mai puțin aspre pentru ceilalți doi colegi de la UPU, având în vedere că abaterile au o gravitate diferită.
Astfel, în cazul celor doi complici, asistentul Vasilică Catargiu și infirmiera Claudia Ispas, ambii încadrați la UPU Buzău, sancțiunile au prevăzut diminuări salariale cu 10 la sută, pe durata a trei luni.
Reamintim că, la sfârșitul lunii mai, polițiștii buzoieni au început urmărirea penală în cazul a 15 persoane, printre care și trei angajați de la Spitalul Județean, membri ai unei rețele care a reușit să facă mai multe credite de consum, în ­va­loare de peste 130.000 de lei, pe numele unor bătrâni internați. Angajații SJU Buzău aveau sarcina de a face rost de datele persoanele ale pensionarilor, pe care le transmiteau unor funcționari ai unei societăți de creditare, care apoi întocmeau dosare de credite, iar banii obținuți erau împărțiți între membrii grupării.
Mulți pensionari care au fost internați pentru tratament s-au trezit, la scurt timp după externare, că trebuie să achite rate uriașe. Oamenii habar nu aveau de datoriile la bănci. Abia după ce poliția a intrat pe fir, mulți dintre păgubiți au aflat că mai multe persoane, printre care și cei trei angajați de la UPU, s-au folosit de documentele prezentate de ei la internarea în spital pentru întocmirea unor contracte de credit pentru consum.
După o noapte petrecută în arestul Poliției, asistenta Corina Donescu și o reprezentantă a instituției financiare nebancare prin care se făceau împrumuturile, au fost prezentate Parchetului, însă procurorul a decis ca ele să fie cercetate sub control judiciar. – Sursa: Opinia Buzau

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

8 comentarii

  1. Asa cum fura ai'de sus, asa si asta! Daca i-a mers atat de mult, si atat de bine, cine sunteti voi (sau noi…) sa-i cerem socoteala?! CE?! Nu toata lumea fura?! Pai, daca DA – tu de ce ma opresti din drumul meu?
    Cam asa se gandeste…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.