GENERAL

Culisele negocierlor pentru guvern: Generalul Ciucă a făcut instrucție cu soldatul neinstruit Ciolacu

ciuca 1 696x463 1

Culise de la negocieri/Generalul Ciucă a făcut instrucție cu soldatul neinstruit Ciolacu

Florin Cîțu ar fi fost în cursul amiezii la o cafenea din Dorobanți, au declarat pentru G4Media surse liberale.

Ora 15.14: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au avut schimburi dure de replici pe tema desființării Secției Speciale (SIIJ) și a împărțirii ministerelor cu bugete mari (Dezvoltare, Finanțe, Transporturi), potrivit surselor G4Media.

La negocieri, PSD ar fi propus includerea unor ministere cu bugete importante, cerute și de liberali, în sistemul de rotativă. Un exemplu în acest sens ar fi ministerul Transporturilor, unde PSD ar vrea să aibă ministru până în 2023, au declarat pentru digi24.ro surse politice. A fost discutat și subiectul desființării SIIJ, urmând ca echipele de negociere să se pună de acord pe forma finală.

Posibila structură a viitorului guvern:

Premier – Nicolae Ciucă

Finanțe – PSD

Interne- PNL

Externe – PNL

Apărare – PSD

Justiție – PNL

Educație – PNL

Cultură – PNL

Muncă – PSD

Energie – PNL

Economie – PSD

Agricultură – PSD

Transporturi – PSD/PNL

Sănătate – PSD

Fonduri Europene – PNL/PSD

Digitalizare – PNL/PSD

Dezvoltare – UDMR

Mediu – UDMR

Tineret și Sport – UDMR

———–

Liderii celor trei formațiuni care vor să formeze coaliția de guvernare, PSD-PNL-UDMR, s-au întrunit, sâmbătă, de la ora 14.00, pentru a împărți portofoliile ministeriale. Potrivit surselor G4Media, președintele PNL, Florin Cîțu nu participă la întâlnire. Echipa de negocieri a PNL este condusă de Nicolae Ciucă, ales de partid pentru funcția de premier.

Ciucă a primit mandat din partea PNL să conducă, 100%, negocierile.

Ministrul demis al Internelor, Lucian Bode, a anunțat vinei seara că liberalii nu vor ”să repete greșelile din trecut” și că vor să obțină ministere de forță. Despre UDMR , Bode a spus că sunt esențiali în viitoarea guvernare și că uniunea este un partener de cuvânt cum puțini alții sunt: ”UDMR când și-a dat cuvântul îl respectă. Negociază până în ultima secundă, dar când promite respectă. Foarte puțini parteneri ca ei”, a mai spus Bode.

Despre protocolul politic care va fi definitivat mâine, Lucian Bode a declarat că se va aplica tuturor membrilor, iar când un ministru va fi sancționat se va face acest lucru doar în urma consultării cu cei doi vicepremieri pentru a nu se va mai ajunge în situații conflictuale.

În aparatul central e nevoie și de puțină militărie, a mai spus Bode, care a transmis că ”mai multă rigoare și consecvență nu ar strica”, ceea ce va aduce Nicolae Ciucă în Guvern, susține ministrul interimar de la Interne.

Sursa: comisarul.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.