Culisele incidentului de la Ambasada Rusiei! Cine și de ce a pus batista pe țambal?

Publicistul Ion Cristoiu a dezvăluit, în arena EVZ Play, implicaţiile teribile pe care le generează în plan diplomatic gestul sinucigasului Bogdan Drăghici, care s-a izbit mortal cu maşina în gardul ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Jurnaliștii Ion Cristoiu și Robert Turcescu au căzut de acord că autoritățile române au dat dovadă de o suspectă lipsă de implicare în cazul șocant de la Ambasada Rusiei. Controversatul Bogdan Gheorghe Drăghici, președintele Asociației TATA, și-a dat foc miercuri 6 aprilie 2022 în fața ambasadei Rusiei din București, avea 3 dosare penale pe rolul instanțelor de judecată.

Drăghici a fost arestat preventiv mai multe luni în 2019, într-un dosar de viol cu minori. El a fost acuzat de procurori că și-a abuzat propria fiică. Marți, 5 aprilie, Drăghici a primit sentința în prima instanță, fiind condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la 15 ani și 4 luni de închisoare.

Cristoiu: Avem atâtea servicii de informații, nu ai cum să nu știi
Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat că personalul ambasadei a reacționat nefiresc de discret, încălcând chiar protocoalele agreate în astfel de cazuri extreme. „Câtă vreme avem relații diplomatice, România e obligată să asigure protecția oricărei ambasade. După părerea mea trebuie protejată ambasada și de faptul de a scrie pe gard. Tot ce s-a întâmplat ieri încalcă o tradiție de la romani. Mesagerii și ambasadorii sunt protejați. Autoritățile române nu au protejat-o. Noi avem un SRI care are un buget uriaș. Avem atâtea servicii de informații, nu ai cum să nu știi. Am înțeles că a scris pe site (n.r. – pagina de Facebook)”.

În sprijinul afirmațiilor sale, publicistul a adus în discuție reacția Ministerului Afacerilor Externe. Dovada că a fost deliberat e că Ministerul trebuia să dea un comunicat în care să spună că e un escroc care s-a sinucis. Nedând acest lucru, ba chiar fiind și țâfnos, invocând masacrul de la Bucea, ce treabă are una cu alta? Noi eram obligați, indiferent dacă suntem sau nu în război… faptul că nu au asigurat protecție deliberat, normal era ca presa să facă scandal. e o intoxicare că Rusia e la pământ”.

„Poziția față de războiul din Ucraina e decisă de un singur om, Iohannis”
Jurnalistul a opinat că măcar partidele de opoziție ar fi trebuit „să facă scandal. Dacă ne uităm la televiziunile puterii, e o campanie uriașă de rusofobie în România. (…) Plasarea României în prima linie a rusofobiei nu ține cont că e un vecin. Intervine o memorie culturală, la un moment dat chiar erau să ne facă pulbere ambasada. Poziția față de războiul din Ucraina e decisă de un singur om, Iohannis. Da, e o agresiune, trebuie să condamnăm, dar nu să fim isterici. Ți-ai făcut o țară ostilă în plus. Incidentul trebuia să ducă măcar la niște demisii”, a conchis Cristoiu.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *